Sport

Dalmatinka nastavila veliki niz

U posljednjem susretu 15. kola, 1. hrvatske rukometne lige za žene, Dalmatinka je pobijedila Zrinski u Čakovcu i tako nastavila sjajni niz. U tjedan dana ostvarila je tri pobjede protiv ekipa iz samoga vrha: Dugog Sela 55, Bjelovara i Zrinskog piše HRS.

Dalmatinka živi svoje najljepše dane ove sezone. U samo tjedan dana stigla je do tri pobjede, a u cijelom prvom dijelu sezone ostvarila je četiri. U samo 24 sata nakon izvrsnog nastupa u Bjelovaru, dobila je i Zrinski. Od samog početka sastav iz Ploča preuzeo je kontrolu nad rezultatom. Zrinski je u prvom dijelu imao samo dva izjednačenja: 1:1, i 6:6, sve ostalo vrijeme prednost od jednog do pet pogodaka (11:16), koliko je bilo na kraju prve dionice, bila je na strani gošći. Jedina rukometašica u domaćim redovima koja je pratila ritam Dalmatinke bila je Kala Kosovac koja je dala šest od 11 pogodaka Zrinskog. Na drugoj strani sjajne su bile Iva Bule i Lucija Ivanda koje su dale po pet pogodaka.

Ništa se bitnije nije promijenilo ni u drugom dijelu. Gošće su treću četvrtinu dobile 2:5 i u 44. minuti bile na velikih, pokazalo se i nedostižnih osam razlike (13:21). Premda je umor polako stizao Dalmatinku, a domaći sastav u jednom trenutku bio na minus četiri, do preokreta ipak nije došlo. Dalmatinka je slavila s 23:29. S 10 pogodaka, kao i protiv Bjelovara briljantna je bila Iva Bule. Osam je dodala Lucija Ivanda. Kod domaćih sjajna Kala Kosovac također s 10 pogodaka.


1. HRL ŽENE: 15. KOLO
ZRINSKI – DALMATINKA 23:29

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci