Sport

Dalmatinka kod Lokomotive: Gostovanje s izvjesnim ishodom

Penal J. Oršulić

Rukometne prvoligašice odradit će još dva prvenstvena kola i onda će na stanku do 25.siječnja 2020.godine kada će susretima 13.kola zaključiti polusezonu.

Ovoga vikenda na rasporedu je 11.kola a naše Dalmatinke će put Zagreba na nadmetanja s Lokomotivom. Susret je to s izvjesnim ishodom, pobjeda lokosica ne dolazi u pitanje, a na našim djevojkama je da pruže svoj maksimum i pokažu se u pravom svijetlu. Podravka Vegeta i Lokomotiva su svijet za sebe u našem ženskom rukometu, za sada obje ekipe imaju po 9 pobjeda a njihov međusobni susret 18.prosinca odlučivat će o prvaku.

Dalmatinka je trenutno na 9.mjestu s 8 bodova, koliko imaju sedmi Split 2010 i deveti Sinj, dakle jednu mini skupinu bodovno izjednačenih čine dalmatinski prvoligaši. Puno je još bodova u igru do kraja natjecanja, a mi se nadamo da će konačni rasplet za sva tri dalmatinska ligaša biti uspješan, da se neće naći među tri najslabije plasirana sastava.


Što se tiče ovog susreta protiv Lokomotive, na rasporedu je u subotu s početkom u 16,30 sati. Napisali smo već kako nema dvojbi oko konačnog ishoda, a spomenimo samo dvije zanimljivosti. Posljednja prepreka Dalmatinkama bit će reprezentativna golmanica, naša Tea Pijević a veliko srce Dalmatinke, neumorna Andrea Klarić dočekat će svoje suigračice u Zagrebu gdje studira. Neće morati putovati kao na sve ostale susrete Dalmatinke, dakle kratki odmor od dugih putovanja za Andreu. Zaslužila je, inače svaka joj čast za odricanja kako bi pomogla matičnom klubu.

Posljednju ovogodišnju utakmicu Dalmatinka će odigrati pred svojim navijačima 14.prosinca, u sklopu 12.kola, protiv Sesvete Agroproteinke.

RASPORED 11.KOLA 1 HRL (Ž): CRIKVENICA Murvica – Osijek, DUGO SELO Dugo Selo 55 – Umag, VIROVITICA 1234 Virovitica – Zrinski, SESVETE Sesvete Agroproteinka – Podravka Vegeta, SPLIT Split 2010 – Sinj, BJELOVAR Bjelovar – Koka.

Lokomotiva lani u Pločama

Tekst i foto: Jurica Vukojević