Sport

DALMATINKA: Izostanci remete pripreme, Bule ostaje Dalmatinka

DALMATINKA – IZOSTANCI REMETE PRIPREME, BULE OSTAJE DALMATINKA

Igračice jedinog pločanskog prvoligaša Dalmatinke marljivo se pripremaju za nastavak natjecanja koje kreće 22.siječnja kada će Pločanke u sklopu 12.kola 1 HRL (Ž) gostovati u Zagrebu kod Trešnjevke. Svakodnevno planirano i normalno vježbanje remete izostanci igračica zbog prehlada, viroza i pokoje korone. Međutim, trener Ivan Jerkovića ne daje posebnu važnost ovom problemu, jer jednostavno na to ne može utjecati.

Cilj je, u datim okolnostima, što bolje se pripremiti za sva iskušenja koja im slijede do kraja natjecanja. Dalmatinke su prvi dio okončale na visokom trećem mjestu, njihov najbolji plasman u svim dosadašnjim prvoligaškim nastupima, pa je naravno želja što duže se zadržati u pratnji Lokomotive i Podravka Vegete. Ipak, u prvi plan ističu kako im je uvijek ostanak među prvoligašicama osnovna zadaća.


Igrački kadar ostao je identičan onom iz jesenske polusezone, uz napomenu kako je bilo ozbiljnih upita za Ivu Bule, kapetanicu kadetske reprezentacije i prvu realizatoricu Dalmatinke. Talentirana Bule ostaje u gradu na ušću Neretve do završetka srednje škole, a sada je učenica trećeg razreda. (jv)