Sport

Dalmatinka ima prvi bod

Dalmatinka je nakon poraza u Čakovcu na startu sezone osvojila prvi bod. Kod kuće je u utakmici 2. kola Prve hrvatske lige odigrala 21:21 protiv Osijeka.

Gošće su u Ploče doputovale s jedanaest igračica. Pred 350 gledatelja u Domu športova u Pločama početak utakmice je pripao domaćim igračicama, koje su sredinom prvog dijela imale prednost od četiri pogotka (8:4). Nakon toga slijedi serija Osijeka od 5:0, koji je u 27. minuti poveo 9:8. Do odlaska na odmor postignut je samo jedan pogodak i to Dalmatinke.

Početkom nastavku Dalmatinka je imala četiri puta pogodak prednosti (11:10, 12:11, 13:12 i 14:13). Gošće mini serijom od tri pogotka odlaze na 16:14, ali Dalmatinka ubrzo poravnava rezultat na 16:16. Potom, slijedi igra pogodak za pogodak, sve do 21:21.


Za Dalmatinku su pogađale Antonija Šimić (8 pogodaka), Magdalena Žderić (6), Nikolina Žderić (3), Lana Jarak (2) i Lucija Ivičević (2). Još su pod vodstvom Ivana Jerkovića za domaće igrale Ana Stanković, Klara Arar, Anđela Lekić, Ema Barbir, Matea Krilić, Iva Žderić, Ena Tolj, Anamarija Nikolac, Magdalena Bakula te Andrijana Vlatka Jelčić, koja je imala 9 obrana te Petra Marinović s jednom obranom.

Lokomotiva je dobila obje utakmice na startu, Podravka Vegeta je dobla jednu, a tek treba odigrati drugu utakmicu. Trešnjevka i Arena su ostvarili pobjedu i remi, Dalmatinka ima bod iz dvije utakmice, kao i Osijek, dok su Zamet i Split bez boda… U 3. kolu Dalmatinka je gost Trešnjevke (1. listopada), potom u Ploče 15. listopada stiže Podravka Vegeta.

 

Tekst: Sana
Foto: Denis Jerković, Hanza Media / www.dubrovacki.hr