Sport

DALMATINKA – Domaćin je izraziti favorit

Pred pločanskim rukometašicama je još pet ligaških nastupa do kraja sezone. Tri puta će u goste (Dugo Selo, Zrinski, Lokomotiva) uz dva domaća susreta (Trogir 58, Bjelovar), a što je najvažnije nemaju problema oko ostanka među prvoligašicama. Vrhunac sezone za učenice trenera Ivana Jerkovića bit će nastup na završnici Kupa krajem svibnja u Poreču, u društvu Lokomotive, Podravka Vegete i Koke.

Nakon domaćeg poraza od Osijeka dalmatinke će put Dugog Sela u prorijeđenom sastavu, što je na neki način obilježilo njihove nastupe u drugom dijelu sezone. Sigurno neće biti Ive Bule, Magdalene i Ive Žderić, Renate Vladimir, a upitnik je kod imena Josipe Oršulić. Naravno, ne bi bilo čudno ako prije ulaska u autobus izostane još koja igračica. Domaćin je predvođen Josipom Bebek, prvim strijelcem lige, i odličnom golmanicom Marom Budić apsolutni favorit. Nadmetanju ova dva sastava u prosincu prošle godine okončano je bez pobjednika 24:24.

– Idemo odigrati najbolje što možemo u ovom trenutku i s ovim raspoloživim sastavom, bez opterećenja. A, očekivanja se svode na želje da se vratimo u komadu, bez ozljeda – kratko će u najavi trener Jerković.


Susret se igra u subotu, GSD Dugo Selo od 18 sati.

Tekst i foto: Jurica Vukojević / Radio postaja Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci