Sport

Dalmatinka dočekuje Viroviticu: Susret kao kvalifikacija

Dalmatinke slave pobjede protiv Sinja

Sve misli i akcije u jedinom pločanskom prvoligašu okrenute su susretu 10.kola i nadmetanju sa sastavom 1234 Virovitica. S juniorskog reprezentativnog okupljanja u Poreču vratili su se trener Ivan Jerković, te igračice Ema Barbir i Lana Jarak pa u kompletnom sastavu Dalmatinke odrađuju završne pripreme za novi kvalifikacijski susret.

Tako u ligašu s ušća Neretve doživljavaju ovo nadmetanje, jer bodovi su važni jednom i drugom sastavu u borbi za ostanak među prvoligašicama. Pločanke su trenutno osme sa 7 bodova, Virovitičanke pretposljednje sa samo dva boda međutim to ne mora ništa značiti.

– Virovitica je znatno jača nego na početku natjecanja, došla im je Maja Kožnjak, juniorska reprezentativka Tamara Hudoletnjak u odličnoj je realizatorskoj formi. Čeka nas teška zadaća, u igri su bodovi koji na kraju mogu biti odlučujući za ostanak, a do željenog cilja možemo jedino ozbiljnim pristupom. Bit ćemo kompletni, valja nam srce ostaviti na parketu, a koncentracija i maksimalni angažman u oba smjera put su do punog plijena –u najavi će trener Jerković.


Prije odlaska na zimsku stanku Dalmatinka će odigrati još dva susreta, u Zagrebu protiv Lokomotive (7.prosinca, 11.kolo) i na svom parketu protiv Sesvete Agroproteinke (14.prosinca, 12.kolo). Stanka traje do 25.siječnja 2020.godine kada je na rasporedu 13.kolo, posljednje prvog dijela prvenstva, a Dalmatinke će u Split na dalmatinski derbi protiv Splita 2010.

Susret Dalmatinka – 1234 Virovitica igra se u subotu, 30.studenog, s početkom u 19 sati – Dom sportova Ploča.

RASPORED 10.KOLA 1 HRL (Ž): OSIJEK Osijek – Bjelovar, VARAŽDIN Koka – Split 2010, SINJ Sinj – Sesvete Agroproteinka, ČAKOVEC Zrinski – Dugo Selo 55, UMAG Umag – Murvica, PLOČE Dalmatinka – 1234 Virovitica, a 18.prosinca igraju KOPRIVNCA Podravka Vegeta – Lokomotiva.

Tekst i foto: Jurica Vukojević