Sport

Dalmatinka dočekuje Podravku Vegetu

Nakon reprezentativnih okupljanja susretima 17.kola nastavlja se prvoligaška karavana rukometašica. Dalmatinkine juniorke Iva Bule, Petra Gustin i Gabrijela Zelić s juniorskom reprezentacijom ubilježile su dvije pobjede protiv vršnjakinja Slovenije, Nina Burđelez s kadetskom reprezentacijom osvojila je broncu na Mediteranskom prvenstvu u Grčkoj.

Dobrog raspoloženja po povratku prionule su pripremama za domaće nadmetanje s Podravka Vegetom, jer žele se predstaviti u što boljem izdanju.

Nemaju problema oko končanog plasmana i ostanka u prvoligaškoj konkurenciji, a sastav iz Koprivnice uvijek privlači posebnu pažnju rukometnih zaljubljenika iz doline Neretve.Dakle, iz kuta Dalmatinke bit će to nadmetanje bez rezultatskog opterećenja.


Za razliku od uobičajenog termina subotom ovaj susret se, kao jedini u 17.kolu, igra u nedjelju s početkom u 17 sati. Trener pločanskog sastava Ivan Jerković i ovoga puta, do daljnjega, ne može računati na Anđelu Zelić zbog obveza prema novom poslu, a još uvijek upitan je povratak u natjecateljski ritam Ive Žderić.

Naime, ona normalno trenira i odrađuje određene vježbe, za sada se još izbjegava kontakt igra i povratak u puni pogon. Možda se ipak ovoga puta njeno ime nađe u zapisniku. Naravno, svi jedva čekaju kada će se pojaviti u obrani na središnjem mjestu, te na crti u napadu.

Tekst i foto: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci