Sport

DALMATINKA Biti dio festivala rukometa nagrada je za uloženo u ovoj sezoni

Ljepšeg zaključenja sezone od nastupa na završnici Hrvatskog kupa rukometašice Dalmatinke nisu mogle zamisliti. Biti među četiri ekipe koje će odlučivati o pobjedniku Kupa samo po sebi pokazuje kako je iza ekipe s ušća Neretve još jedna uspješna sezona. Nastup sutra (četvrtak) u polufinalu protiv Podravka Vegete je , što se kaže, šećer na kraju.


Naravno, Podravka je apsolutni favorit i očekuje se njihov nastup u finalu protiv novih starih prvakinja Lokomotive. Ujedno, djevojke iz Koprivnice brane naslov pobjednica kupa od prošle godine. Dalmatinka je ligaški dio natjecanja okončala na osmom mjestu, mirno su prošle kroz sezonu, koja je u drugom dijelu bila obilježena brojnim izostancima igračica zbog poslovnih, školskih, fakultetskih obveza, te ozljeda.

I ovoga puta u Poreču neće biti maturantica Anđele Lovrić, Lucije Galov i Anđele Domić, te ozlijeđenih Renate Vladimir i Andrijane Jelčić. Nakon dulje stanke vraća se Iva Bule, međutim na licu mjesta će se vidjeti koliko i što ona može u ovom trenutku.

– Nastup na završnici Kupa, na Festivalu rukometa u Poreču nagrada je svim igračicama za ono što su pružile i odradile u sezoni na izmaku, u iznimno zahtjevnoj sezoni za nas. Možemo se pohvaliti još jednom uspješnom sezonom u godini kada slavimo 45.rođendan i idemo uživati u igri i ambijentu završnice Kupa.

Podravka je naravno favorit, na nama je da pružimo najbolje što možemo u ovom trenutku, odigramo našu prepoznatljivu igru i predstavimo se u kvalitetnom izdanju. Sastavni je ovo dio odrastanja naših mladih igračica koje će od sljedeće sezone preuzimati sve više konce naše igre.

Idemo uživati u okruženju onoga najboljeg što nudi hrvatski rukomet u ovom trenutku, ženska i muška završnica Kupa, trenerski seminar – najava je trenera Dalmatinke Ivana Jerkovića.

Nakon što su bile izravne sudionice šampionske promocije Lokomotive sada su Dalmatinke i u društvu najuspješnijih hrvatskih sastava u kup natjecanju. Što se kupa tiče vrijedi se sjetiti 2012.godine kada je Dalmatinka na završnici stigla do brončane medalje pobjedom protiv Zameta, tada se igrala za treće mjesto.

Susret polufinala Podravka Vegeta – Dalmatinka igra se od 19 sati u Poreču.

Tekst i foto: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci