Sport

Dalmatinka, bez stresa, odradila sezonu povratka među prvoligašice

Minimalnim porazom (24:25) u dalmatinskom derbiju kod Splita 2010, u susretu koji nije imao nikakav značaj rukometašice Dalmatinke okončale su sezonu u kojoj su se vratile u prvoligašku konkurenciju. U posljednjem kolu Pločanke su slobodne pa ranije od ostalih mogu podvući crtu pod ovosezonski učinak. Sedmo mjesto s 22 osvojena boda, 11 pobjeda i 13 poraza, predstavlja uspjeh jedinog pločanskog prvoligaša, sastav s ušća Neretve točno je na sredini tablice i dijeli gornji od donjeg doma prvoligaške karavane. Više je to od očekivanog što naglašava i trener Ivan Jerković:

– Zadovoljan sam, ostvarili smo prije svega osnovni cilj, ostanak među prvoligašicama. Prije početka natjecanja računali smo da će nam 18 bodova biti dovoljno, međutim premašili smo plan, a uz malo više sportske sreće moglo je biti još bodova na našem kontu.

Analizirajući sezonu Jerković se vraća na sam početak priprema i kompletiranje rostera. Pogodilo se s pojačanjima, mladom sastavu koji je bio uvjerljiv među drugoligašicama pridružile su se tri domaće povratnice, Renata Kežić Vladimir, Andrea Klarić i Marija Radoš te Anđela Zelić, kao jedina djevojka sa strane.

– Bio je to pun pogodak, Klarić i Radoš donijele su čvrstinu u obrani, Kežić Vladimir raznovrsniju realizaciju a Zelić je kao ljevakinja bila novost, dimenzija više na desnom vanjskom. Inače, jesenski dio natjecanja bio je bolji, uspješniji jer smo bili stalno na okupu – naglašava Jerković.

Na otvaranju drugog dijela pobjedom u Čakovcu protiv Zrinskog osigurala se mirna završnica, bez stresa. Baš to nadmetanje i pobjeda protiv Sesveta u Pločama bile su najbolje izvedbe Dalmatinke, najslabije igre pružene su u domaćim porazima od Splita 2010 i Trešnjevke. Zbog obveza na fakultetu u drugom dijelu nije bilo Klare Arar, Marija Radoš prestala je igrati nakon 19.kola a zbog trudnoće Renata Kežić Vladimir propustila je posljednjih sedam susreta.


– Na žalost u posljednjem kolu ozljedila se Iva Žderić koja je napravila iskorak u oba smjera, pozitivne ocjene zaslužuju sve igračice, jer sve su dale doprinos ovom uspjehu u okviru svojih mogućnosti. Kapetanica i golmanica Vlatka Jelčić, dobri duh ekipe, bila je važna karika, odradila je sve baš kapetanski. Nezaobilazna Magdalena Žderić posebno dobro odigrala je prvi dio sezone, juniorske reprezentativke Lana Jarak, Ema Barbir i Petra Marinović potvrdile su svoju nadarenost i kvalitetu.

Tijekom sezone 23 rukometašice bile su u službenim zapisnicima susreta, najefikasnija bila je Renata Kežić Vladimir sa 117 pogodaka, slijede Anđela Zelić i Magdalena Ždeić sa po 84, Lana Jarak 67, Ema Barbir 52, Andrea Klarić 30,Marija Radoš 18, Iva Žderić 17, Josipa Oršulić 16, Anamaija Nikolac 6, Lucija Cvijanović, Klara Arar i Anđela Sušak po 4, Antonija Rotim 2, te Matea Krilić, Gabrijela Čupić, Anđela Lovrić, Ana Stanković, Lucija Galov i Antonija Šimić Krilić, a golmanice Andrijana Vlatka Jelčić (133 obrane), Petra Marinović (87) i Petra Sršen (1).

Iznimno uspješna sezona 2018/19 je arhivirana, prema riječima prvog čovjeka struke Ivan Jerkovića i tajnika Stipe Tomaševića odmah kreću pripreme za novu, koja će biti još izazovnija. A pred Jerkovićem, kao izbornikom, od kraja svibnja slijede obveze s juniorskom ženskom reprezentacijom koja ovoga ljeta nastupa na EP u Mađarskoj.

Jurica Vukojević

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci