Sport

DALMATINKA: BEZ OPTEREĆENJA PROTIV JAKE KOKE

Nakon stanke zbog reprezentativnih akcija, što seniorki što juniorki, nastavlja se susretima 21.kola prvoligaška karavana rukometašica. Bliži se konačni rasplet i na vrhu i na dnu, u Koprivnici će se u pretposljednjem kolu odlučivati o prvaku (Podravka Vegeta – Lokomotiva) dok će se uz Zamet, koji je odustao, u preostalim kolima tražiti drugi putnik za niži razred. Najugroženiji su Murvica i Osijek koji se sastaju u ovom kolu u Crikvenici.

Dalmatinka mirno ulazi u završnicu, treba odigrati po dva susreta doma (Koka, Murvica) i na strani (Umag, Split 2010). U međuvremenu će upisati dva boda bez borbe protiv Zameta te će u najgorem razvoju situacije na svom kontu imati 20 bodova. U subotu u Ploče stiže varaždinska Koka , trenutno peta sa 22 boda, Dalmatinka je sedma sa 18 bodova. U prvom dijelu prvenstva Varaždinke su uvjerljivo slavile na svom parketu rezultatom 31:17, bilo je to jedno od slabijih ovosezonskih izdanja jedinog pločanskog prvoligaša. Ponovit ćemo, zanimljivost nadmetanju ovih sastava donosi spoznaja da ih kao treneri predvode bivši suradnici iz seniorske reprezentacije Hrvatske, tada izbornik Vladimir Canjuga i njegov pomoćnik Ivan Jerković.

– Koka je jaka, čvrsta ekipa, igrat ćemo bez opterećenja pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti. Neka djevojke samo pruže maksimum i bit će sve u redu – najava je trenera Jerkovića.


Susret se igra u subotu u Domu sportova Ploča s početkom u 19 sati.

RASPORED 21.KOLA 1 HRL (Ž): ZAGREB Trešnjevka – Zamet 10:0 bb, ČAKOVEC Zrinski – Lokomotiva, SPLIT Split 2010 – Sesvete Agroproteinka, CRIKVENICA Murvica – Osijek, UMAG Umag – Bjelovar, PLOČE Dalmatinka – Koka, Podravka Vegeta slobodna.

Tekst i foto: Jurica Vukojević