Sport

Cvijanović za Sportnet: ‘U Pločama vlada mala euforija, a Mišo Krstičević nam je od ogromne pomoći’

Jadran iz Ploča izborio je ulazak u jedinstvenu treću ligu koja se od ove sezone zove Druga NL. U Pločama su prezadovoljni ulaskom u ovaj rang koji je još uvijek za sve nepoznanica…

Najjužnije što će članovi Druge NL putovati je do Ploča gdje ih očekuje neugodni i ambiciozni Jadran. Jadran je dosad nastupao u Trećoj HNL Jug, ali nakon sjajne prošle sezone, reorganizacijom liga izborio je nastup u jedinstvenoj trećoj ligi.

Bilo je to ono što su u klubu i željeli, uložen je veliki trud i sada se žele stabilizirati u tom razredu natjecanja.


“Ušli smo u jedinstvenu ligu koja nam je nepoznanica, doveli smo par pojačanja i čak razmišljamo još malo pojačati momčad. Liga nam je nepoznanica, ali dobro se pripremamo, dobro radimo i stabilni smo kao klub. Malo je sve zahvatila euforija, mali smo grad i klub, ali dobro smo posloženi i mislim da ćemo biti u sredini tablice”, kaže Darko Cvijanović, trener Pločana, inače vrlo dobre i igračke karijere za portal Sportnet.hr

U radu mu puno pomaže i veliki stručnjak Mišo Krstičević.

“On nam puno pomaže, to je naš Pločanin s velikim iskustvom. Od njega mogu puno naučiti. Trenutno je tu, bio je dugo vremena i u Iranu, ima neka obećanja da bi mogao otići opet, ali zasad je s nama tako i ja se nadam da će ostati što duže. Sve je na većoj razini uz njega, karizmatičan je i brzo sve pokrene.”

U ovoj ligi Pločane očekuju protivnici koji su im uglavnom nepoznanica, ali Cvijanović će se na razne načine snalaziti i skautirati klubove.

“Imamo nekih poznanstava, u kontaktu smo s nekim ljudima i probat ćemo doći do materijala, snimaka. U doba interneta se može naći i pregledati puno toga, no tako će biti svima. Svi se još pojačavaju, ali upoznavat ćemo se i kroz te utakmice. Nije to kao prije kada ste skupljati video kazete, danas je ipak lakše i sve dostupnije.”

Iako je liga jaka i konkurentna, svakako jača nego ona u kojoj je Jadran dosad nastupao, bit će to prilika i za promociju mladih igrača.

“Super bi bilo da takva liga bude izjednačena i nadam se da će i biti. Ovo pravilo s tri mlada igrača da moraju početi i završiti utakmicu je za pohvalu, imamo svojih juniora, nešto igrača smo i doveli, mogu se pokazati, mogu steći iskustvo i napredovati”, dodaje Cvijanović.

U svakom slučaju pred Jadranom je teška liga, teško natjecanje, ali i veliki izazov. Do početka lige još je dosta vremena, a dogovorene su i neke pripremne utakmice pa će tako  igrati protiv juniora Hajduka 29. srpnja, a 6. kolovoza protiv Croatije iz Zmijavaca. Prvenstvo počinje 20. kolovoza.

FOTO: Jadran LP Facebook

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci