Ostalo Sport

City games finale u Viru: Ploče novi hrvatski prvak!

Sinoć se u Viru održalo hrvatsko finale City Games, u kojem smo dobili predstavnika Hrvatske za međunarodni dio natjecanja. Ove godine to su Ploče, koje sada očekuje nadmetanje u Biogradu na Moru, s predstavnicima Slovenije, BiH, Crne Gore, Srbije, Italije, Mađarske i Makedonije.

Prva velika vijest ovogodišnjeg hrvatskog City Games finala bila je nemogućnost dolaska branitelja naslova, krčke ekipe Daj Mare, zbog zdravstvenih problema.

Plina istočna iz Ploča je na kraju uzela zlato, drugoplasirani JE BIO Šubićevac, koji je sa sobom iz Šibenika doveo brojne navijače. Bronca je otišla ekipi koja je zamijenila Krčane, Cesarici iz Karlobaga, također s jakom podrškom s tribina.


U urnebesnoj završnici u Viru, brojni su gledatelji mogli svjedočiti nadmetanju ekipa u šest disciplina: letećem vaterpolu, morskoj alci, spašavanju turistkinja, pršutu, vodenoj košarci i veslu.Vir se iskazao u morskoj alci, Valpovo pokazalo u pršutu da ima igrača s velikim potencijalom, no Ploče i Šibenik su pobjedama brzo počeli bodovno odmicati od drugih, te ih je samo Karlobag do gotovo kraja večeri mogao pratiti, u nadi da će se progurati do vrha.

U toj silnoj želji i žurbi događaju se i pogreške, što je bilo najočitije u vodenoj košarci, u kojoj su sve ekipe bile daleko od savršenstva. Ono što pak treba pohvaliti jesu brojne plivačice koje su odradile izvrsne nastupe za svoje ekipe, među njima i Iva Grivičić, sudionica europskih i svjetskih plivačkih prvenstava.

U posljednjoj je igri, veslu, još sve bilo otvoreno, no Ploče su dale sve od sebe i sa osvojenih 15 bodova potvrdile prvo mjesto u ukupnom poretku. Novi hrvatski prvak ovime je ujedno osvojio ulaznicu za međunarodno polufinale u Biogradu na Moru 25. i 26. kolovoza, kao četvrta ekipa koja se kvalificirala – prva tri su Kragujevac (Srbija), Herceg Novi (Crna Gora) i Trebinje (BiH). City Games karavana sada kreće put Slovenije, kako bi našla i tamošnjeg prvaka.

“Nakon puno godina sudjelovanja, napokon smo uspjeli. Današnja pobjeda bila je itekako zaslužena, mislim da je od prve igre bilo jasno da nam nitko ne može konkurirati,” kazao nam je kapetan Ploča. “Ne znam što bi bilo da je i Krk bio ovdje večeras, vjerujem da bi mi svejedno pobjedili. Što će biti dalje teško je reći, međunarodno natjecanje je jedna nova razina za nas, ali svakako ćemo i tamo dati sve od sebe.”

“Uvijek smo naglašavali kako je nama prije svega važna dobra zabava. Trudili smo se koliko smo mogli i čak nismo očekivali biti tako dobri na kraju. Ekipa je bila odlična, naši navijači fantastični. Ploče su bile bolje, čestitamo im na pobjedi i želimo svu sreću u Biogradu,” poručili su Šibenčani.

Čestitkama se pridružio i brončani Karlobag.

“Zadovoljni smo trećim mjestom, treba priznati da su prve dvije ekipe bile puno bolje od nas. Malo smo ispali iz forme, ali uz nešto treninga, moglo bi to i bolje. Ostavili smo srce u moru i ponovili treće mjesto od lani, pa ne možemo biti nezadovoljni. Posebno smo ponosni na naše navijače. Iako smo primili poziv par sati prije finala, čim smo objavili da idemo u Vir, cijelo je mjesto sjelo u aute i došlo navijati za nas. To je ono što nas čini posebnim, ta podrška ljudi. Nismo dobri zbog pločica na trbuhu, jer ih i nemamo, već je tu srce, a srce je najjači mišić,” zaključio je kapetan Karlobaga.

http://www.ezadar.rtl.hr

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Ostalo

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila