Sport

Cilj je gornji dom

Malonogometaši pločanskog drugoligaša Porto Tolera prije deset dana započeli su pripreme za novu sezonu. Na nedavno održanom plenumu klubova potvrđeno je da će 2 HMNL – jug brojiti 12 momčadi, a natjecanje kreće 7.listopada.


Pločani su u prvom kolu gosti Pakoštana, a u 2.kolu prvi domaći susret igrat će protiv Heroja 2007 iz Vodica. Poznat je i raspored kup natjecanja Regije jug koje starta 30.rujna, u 1. kolu Porto je slobodan, a onda je domaćin pobjedniku susreta između Podstrane i pobjednika NS DN.

U redovima malonogometnog ligaša s ušća Neretve došlo je do nekoliko igračkih i kadrovskih promjena. Frane Jurković i Nedo Vlahović odlaze u redove Čapljine, za sada Pločani ne mogu računati na ozljeđene Josipa Stjepanovića i Marka Burđeleza, dok Ivan Arar, iako odrađuje pripreme, uskoro odlazi u SAD u sklopu studentske razmjene na tri mjeseca. Novost je i što pripreme kao trener vodi Saša Burđelez, dugogodišnji igrač, koji je stekao C licencu UEFA.

Naravno, dio stručnog stožera i dalje će biti Boris Malić Šure, pločanska malonogometna legenda, s ciljem da Burđelez postupno preuzme trenersku palicu. Bez obzira na sve okolnosti Porto će imati kvalitetnu momčad, isključivo domaći momci, a u narednoj izazovnoj sezoni želja je biti u gornjoj polovici redoslijeda.

Tekst i foto: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci