Sport

Četiri Dalmatinke u Ligi prvakinja

P. Marinović

Sinoć je započelo novo izdanje europske Lige rukometnih prvakinja, a ovo elitno natjecanje otvorili su rumunjska Valcea i njemački Bietigheim.

Bio je to susret skupine C u kojem je slavila ekipa naše Pločanke Marte Batinović, koja je pak odradia odličan posao na vratima svog novog kluba.

Marta i Ivano Batinović

 


Naše prvakinje, rukometašice Podravka Vegete, u skupini su A, a sutra ih čeka gostovanje kod francuskog Metza gdje igra naša reprezentativna golmanica Ivana Kapitanović. Četiri su skupine sa po četiri sastava a nakon dvokružnog razigravanja po skupinama tri prvoplasirana sastava idu u daljnje natjecanja, dok četveroplasirani natjecanje nastavljaju u EHF kupu.

Lea Franušić

Kao uvod i poticaj rukometašicama Dalmatinke za večerašnji derbi protiv Sinja donosimo fotografije bivših Dalmatinki koje će ove sezone igrati u ovogodišnjoj Ligi prvakinja.

Spomenuli smo već Martu Batinović koja brani boje rumunjske kluba Valcea, a tu su još Valentina Blažević (Lublin Poljska), Petra Marinović (Brest Francuska) i Lea Franušić (Podravka Vegeta).

Kežić (8), Blažević (6), Marinović (7)

Bravo za naše djevojke i želimo im puno sreće i zdravlja u sezoni koja je pred njima.

Tekst i foto: Jurica Vukojević