Sport

Čeka li nas nova sapunica s popunom Druge NL, iz Ploča poručuju: Neka HNS ostane dosljedan svojim odlukama!

Inter iz Zaprešića prekjučer je i službeno obavijestio HNS kako odustaje od natjecanja u Prvoj nogometnoj ligi u sezoni 2022./23.

Trajala je nekoliko tjedana sapunica hoće li Žuti igrati, a u Zmijavcima su strpljivo čekali rasplet kako bi zauzeli mjesto Intera.

Kako piše Dalmatinski nogomet, HNS je obećao u narednim danima obavijestiti javnost o donesenim odlukama, odnosno o popunjavanju odgovarajućih natjecanja, uključujući Prvu i Drugu nogometnu ligu.


Kod popunjavanja Prve NL neće biti problema, napisali smo kako ulazi Croatia, ali zato je kod popunjavanja Druge NL na pomolu nova sapunica. Kako promocijom Zmijavčana u viši rang ostaje upražnjeno jedno mjesto u 2.NL, logično bi bilo da o putniku u jedinstveni treći rang odluče Trnje i Hrvatski vitez.

Pišemo logično bi bilo jer razni lobiji žele Drugu NL proširiti na 18 klubova, a kako i tada ostaje nezadovoljnih klubova, nekome je pala suluda ideja da liga ide na 20 članova.

Dalmacija promocijom Croatije ostaje na dva predstavnika u 2.NL, dodatna četiri ili osam kola još bi podebljali troškove Hrvaca i Jadrana, naročito kluba iz Ploča koji će ove sezone ionako napraviti najviše kilometara među klubovima Prve i Druge NL.

Liga je zamišljena kao liga 16, NK Jadran LP želi da se rukovodeći drže te odluke, jasan je direktor Jadranaša, Petrit Pero Dulaj koji je kako kaže razočaran situacijom, kao i svi u klubu:

Neke se klubove želi uvesti u ligu bez ikakvog sportskog rezultata, u odnosu na Jadran LP koji tri posljednje godine dokazuje da je najbolji klub u Dalmaciji. To jednostavno nema smisla. Sportski kriterij mora prevladati u odnosu na sve kriterije.

Uz sportski, Pločani nemaju problem ni s infrastrukturom:

Ako netko misli da ne radimo na infrastrukturi, treba doći na naše igralište da se uvjeri u postignuća u zadnjih nekoliko godina. Imamo najbolje svlačionice u ligi, teren s umjetnom travom koji je napravljen prije početka projekta HNS-a.

U Pločama imamo točno 200 polaznika škole nogometa u protekloj sezoni, Jadran LP je rasadnik talenata što je vidljivo kroz povijest, dao je reprezentativce Mišu Krstičevića i Hrvoja Vejića, Dragana Blatnjaka, te niz prvoligaških igrača.

Poznajavajući predsjednika HNS-a, Marijana Kustića, on neće dozvoliti ovaj, nazovimo ga cirkus, te će presjeći sva nagađanja i potvrditi ligu 16.

HNS mora ostati dosljedan svojim odlukama i jedino to želimo da se poštuje, ne smije se dozvoliti da se 20 dana pred prvenstvo ne zna sastav lige i pokušavaju se uvesti ekipe koje nisu napravile sportski rezultat, završio je Dulaj.

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci