Sport

Canjuga objavio konačan popis igračica za EP – Pozvano troje Pločana!

Izbornik ženske seniorske rukometne reprezentacije Vladimir Canjuga objavio je konačan popis od 18 igračica na koje računa za nadolazeće Europsko prvenstvo koje će se u Hrvatskoj i Mađarskoj održati od 7. do 21. prosinca, a u odnosu na posljednju listu kandidatkinja na njemu nema Katarije Ježić iz Lokomotive i Andree Čović iz Podravke.


Ovih 18 rukometašica okupit će se 24. studenog u Zagrebu, odakle će krenuti u završne pripreme za Europsko prvenstvo, koje će se odvijati u dvije faze.

“Prva faza traje od ponedjeljka do nedjelje, a kulminacija je subutnja utakmica protiv Crne Gore. Kolega Adžić i ja dogovorili smo se da će to biti utakmica punih sastava i generalna proba pred punim gledalištem u Varaždinu. Održat ćemo devet treninga u prvoj fazi uz dvije utakmice.

Nakon toga, od 1. prosinca do početka Europskog prvenstva, trenirat ćemo svaki dan”, pojasnio je hrvatski izbornik Canjuga uz kojeg će u stručnom stožeru biti trener Ivan Jerković, trener vratarki Goran Trajkovski, liječnik Boris Peršić, fizioterapeutkinja Vesna Hodić, fizioterapeut Goran Krušelj, sportska psihologinja Bojana Jeličić te direktor reprezentacije Ratko Balenović.

Osim 18 igračica koje se nalaze na konačnoj listi kandidatkinja, još deset rukometašica je na širem popisu hrvatskog izbornika. U slučaju da neka od 18 rukometašica mora iz bilo kojeg razloga napustiti pripreme, zamijeniti je može samo igračica sa šireg popisa.

Konačan popis kandidatkinja za EP 2014.:
1. Jelena Grubišić (Györ)
2. Marta Žderić (Budućnost)
3. Ivana Jelčić (Lokomotiva)
4. Maja Zebić (Vardar)
5. Tea Grubišić (Lokomotiva)
6. Aneta Benko (Lokomotiva)
7. Anita Gaće (Dinamo Volgograd)
8. Vesna Milanović-Litre (Györ)
9. Dragica Džono (Podravka Vegeta)
10. Katarina Ježić (Lokomotiva)
11. Andrea Penezić (Vardar)
12. Ćamila Mičijević (Zamet)
13. Miranda Tatari (Podravka Vegeta)
14. Maja Kožnjak (Lokomotiva)
15. Kristina Elez (Podravka Vegeta)
16. Sonja Bašić (Lokomotiva)
17. Žana Marić (Bietigheim)
18. Lidija Horvat (Lokomotiva)

Tekst: Hina
Foto: CROPIX arhiv
www.slobodnadalmacija.hr

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci