Sport

“BUDI JADRAN – DONIRAJ KVADRAT ZA BUDUĆNOST!”

Jučer je u Ploče stigla dugoočekivana umjetna trava za završetak izgradnje terena na Jadranovu. Podsjetimo, podloga je stigla iz Belgije, radi se o o umjetnoj travi visine ’40 mm’, trgovački naziv joj je ‘Desso DVision’. Na popisu je trava za koje UEFA izdaje certifikaciju za igranje Lige prvaka. Garancija od strane tvornice izdaje se na 8 godina.

Grad Ploče, točnije NK Jadran Ploče, je prošle godine započeo sa izgradnjom terena sa umjetnom travom pored svog igrališta. Izvršeni su pripremni građevinski radovi od strane Grada Ploča i gradskih tvrtki gdje se napravila podloga.

Klub je tijekom ljeta 2017. godine aplicirao preko ŽNS DNŽ prema HNS-u i zatražio pomoć pri izgradnji pomoćnog igrališta sa umjetnom travom, prvim takvim igralištem u DNŽ.


Čelništvo HNS-a sa predsjednikom Saveza Davorom Šukerom obećalo je financijsku potporu u visini 50.00 EUR-a kroz narednu 2018. godinu, ako reprezentacija ostvari plasman u Rusiju i HNS je jedan dio novca uplatio pred Božić kao jednokratnu pomoć klubu (90.000,00 kn) kako bi se spasila rezervacija po jeftinijoj cijeni umjetne trave na skladištu u Belgiji.

Početkom 2018. godine Grad Ploče je namijenio iznos od 250.000,00 kn za središnju tranšu dobave umjetne trave iz Belgije.

Kako je samo dio projekta sa umjetnom travom procijenjen sa uključenim PDV-om, cca.126.000,00 EUR-a , cijena jednog postavljenog kvadrata umjetne trave iznosi 20,00 EUR-a, ili 150,00 kn.

Stoga je čelništvo kluba odlučilo u projekt uključiti sve zainteresirane, sve zaljubljenike u naš Jadran, poduzetnike, tvrtke ali i pojedince da svojim doprinosom pomognu zatvaranju financijske konstrukcije ovog projekta. Radni naziv akcije je “BUDI JADRAN – DONIRAJ KVADRAT ZA BUDUĆNOST!”, a sastoji se od mogućnosti da kupnjom kvadrata terena budete upisani u povijest, ali i u budućnost kluba!

6.400 kvadrata čeka na Vas! 6.400 “kockica” kojima ćemo omogućiti bolju nogometnu budućnost našoj djeci, bolje uvjete razvoja, bolje šanse.. 6.400 je razloga zašto biti dio ove priče. UKLJUČI SE!

O detaljima će te još podrobnije biti informirani putem ovog portala.