Sport

BRAVO, DINO! U neizvjesnoj borbi Dino Sinovčić uzeo brončano odličje!

Nova medalja na POI u Tokiju. Osvajač brončanog odličja naš je paraplivač Dino Sinovčić!


Znali smo da je jedan od najboljih u disciplini 100 m leđno (S6), a on nam je to i pokazao. Nakon jutarnjih kvalifikacija gdje je završio na trećem mjestu, ušao je opušteno u finalnu utrku.

Dva glavna izazivača našeg mladog plivača bili su Kinez Jia i Argentinac de Andrade. Odmah na početku finalne utrke Jia se otisnuo daleko od ostalih i stvorio dobar ritam. Dino je prvih 25 m bio sporiji, velikim dijelom što ima slabije noge od ostalih.

Nakon prvih 50 metara Kinez je još uvijek bio u prednosti, a skoro sekundu razlike iza njega pratili su ga de Andrade, Yang i Dino. Kineski plivači inače krenu jako agresivno na početku, da bi nakon 50 m usporili tempo, gdje ih se može stići.

Ovoga puta ipak nije bilo tako. Jia je održao prednost do kraja, a ostala trojica vodila su mrtvu bitku do zadnjeg metra.

Na kraju su nas ipak dočekale sretne vijesti. Dino je utrku završio na odličnom trećem mjestu sa vremenom 1:15.40, samo 34 stotinke sporije od drugoplasiranog de Andradea, prenosi Dalmacija danas.

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci