Sport

Božićni turnir STK PLOČE: Željko Grbavac pobjednik turnira, Orlando Glamuzina treći!

NIKAD JAČI TURNIR U PLOČAMA

ŽELJKO GRBAVAC POBJEDNIK BOŽIĆNOG TURNIRA

U subotu 30. prosinca, u organizaciji Stolnoteniskog kluba Ploče, odigran je Božićni turnir u stolnom tenisu. Prijavilo se 28 igrača, ali zbog zdravstvenih problema neki igrači nisu mogli nastupiti. Bio je ovo najjači turnir u stolnom tenisu odigran u dolini Neretve. Nastupili su igrači iz STK Ploče, STK Brotnjo Čitluk, STK Libertas Marinkolor, STK Urania Baška Voda te igrači iz Metkovića i Čapljine.


Nikad kvalitetniji stolni tenis nije se igrao u Pločama, a važno je spomenuti da su se u vrlo dobrom svjetlu predstavili igrači iz Ploča. Konkurencija je bila iznimno jaka, a od igrača iz STK Ploče među 16 najboljih prošli su: Nikola Vlahović, Zoran Šutić, Joze Rakušić, Duško Nikolac, Ivon Grgurinović, Ivan Čuljak, Orlando Glamuzina i Mihovil Obrvan. Najdalje je došao Orlando Glamuzina koji je osvojio treće mjesto.

U pojedinačnoj konkurenciji najboljim se pokazao igrač STK Brotnjo Čitluk Željko Grbavac koji je upisao sve pobjede te je osvojio prvo mjesto. Drugi je bio igrač Uranije iz Baške Vode Dragiša Jurišić, dok su se na trećem mjestu našli Orlando Glamuzina i Karlo Gašić.

U konkurenciji parova prvo mjesto uzeo je dvojac iz STK Brotnjo Čitluk Grbavac/Prusina. U finalu su bili bolji od domaćeg dvojca iz STK Ploče Glamuzina/Grgurinović rezultatom 3:2.

“Organizatori turnira zahvaljuju se svim igračima koji su sudjelovali na ovom turniru te čestitaju onima koji su bili najbolji. Također, zahvaljuju se svima koji su pomogli oko organizacije. Ovaj turnir pokazao je da je trenutni prostor neadekvatan za ovako jake turnire te će se ubuduće morati razmišljati da se ovakvi i slični turniri održavaju u sportskoj dvorani gdje ima puno više mjesta i gdje će uvjeti, od podloge, svjetlosti i svega ostaloga, biti puno bolji”, poručili su organizatori turnira.