Sport

Borna Petrović 3. na Svjetskom kupu u Umagu!

Prvi put u Hrvatskoj, točnije u Umagu, u organizaciji Svjetske karate federacije (WKF-World Karate Federation), održala se jedna od najprestižnijih i najmasovnijih karate manifestacija.

Naime, nakon šest uspješnih izdanja, ove godine grad Umag je bio domaćin sedmog po redu WKF Trening kampa i Svjetskog kupa (7th WKF Training Camp & Karate1 Youth World Cup) za uzrast od 10 – 17 godina, i to u razdoblju od 30.06. – 06.07.2014.

Naš Borna Petrović ostvario je senzacionalan uspjeh!


Osvojio treće mjesto s tri pobjede i jednim porazom u kategoriji kadeti – 57 kg. U prvom kolu pobjedio je reprezentativca Latvije 1:0. U drugom kolu gubi protiv odličnog crnogorca koji je kasnije došao do finala te povukao Bornu u repasaž. U prvom kolu repasaža pobjeđuje predstavnika Slovenije rezultatom 8:1, te u borbi za medalju Slovaka sudačkim preglašavanjem.

WKF Karate1 World Cup je drugi najviši nivo natjecanja u svijetu karatea. Zajedno sa WKF Karate1 Premier Ligom, to je serija svjetskog ranga karate natjecanja podržana od strane Svjetske karate federacije, kao glavnog organizatora.

S tom činjenicom, uspjeh našeg Borne još je i veći. Čestitamo!