Sport

BOLJI OD ĆAĆE: Mate Antunović je prve nogometne korake napravio u pločanskom trećeligašu

Prije dva dana napunio je 17 godina. Član je kadetske momčadi splitskog Hajduka, udarna postava, napadač, broj 9 na leđima, a kadeti Bilih nastupaju u prvoligaškoj konkurenciji.

Riječ je o mladom Mati Antunoviću, dečku koji je prve nogometne korake napravio u pločanskom trećeligašu. Tu je među malim jadranašima proveo šest godina, kao nadareni nogometaš prije tri godine put ga je odveo u Split i vjerujemo da je budućnost Hajduka.

I Mate je potvrda da jabuka ne pada daleko od stabla. Naime, njegov otac Zdravko uspješno je igrao nogomet, među ostalim i za Jadran LP. Također, napadač, brz, uporan, žestok borac. Brko nije znao za izgubljenu loptu, a zaraznim osmijehom uvijek je donosio optimizam. Bilo bi lijepo da Mate pokupi neke očeve odlike, prije svega upornost i borbenost.


U svakom slučaju želimo mu uspješan nastavak nogometnog odrastanja, posebno u ovom osjetljivom razdoblju za sve mlade sportaše, kada se bliže prelasku u seniorske, ozbiljne vode.

Naslov sugerira da je Mate bolji od ćaće, a mi se nadamo da će krenuti stopama bivših uspješnih jadranaša koji su s ponosom nosili bilu majicu hajdučkoga sina. (jv)

Mate slavi pogodak

Foto: HNK Hajduk