Sport

BOD ZA OSTANAK NA VRHU: Jadran neporažen iz Mravinaca

Jedan od derbija 4.kola 3 HNL-jug igran u Mravincima na igralištu Glavica između domaće Sloge i našeg Jadrana LP završio je najnepopularnijim rezultatom 0:0.


Identičan je to ishod onome iz prošlog prvenstva na istom igralištu, s istim suparnicima.

Mladi vratari, domaći Ivan Brdar i gostujući Marin Topić sačuvali su svoje mreže netaknutim. Većinom je to bila igra između dva šesnaesterca, borbeno ali s puno opreza na obje strane. Očito su se jedni i drugi pomno pripremali za ovaj dvoboj.

Na kraju, prema prikazanom, svakoj momčadi po bod najpravedniji je ishod. Neke izrazite, što se kaže mrtve, prigode na jednoj ili drugoj strani mogu se izbrojiti na prste jedne ruke.

U prvom dijelu Abel Kalfić na početku pogađa vratnicu, nešto kasnije on i Marin Romić mogli su poentirati. Domaćini su u završnici susreta dva puta ozbiljnije zaprijetili.

Vrsni strijelci Mario Marović i Abel Kalfić nisu bili golgeterski učinkoviti. Pločanima ovaj bod znači ostanak na vodećoj poziciji s 10 bodova, a obje momčadi među rijetkima su koje još nisu upisale poraz.

Jadranaši idu dalje, u sljedećem kolu domaćini su Vodicama.

– Mlako i bezidejno s obje strane, nije to bilo ni D od derbija. Kad se sve sagleda niti oni, niti mi nismo zaslužili puni plijen. Ali, dobro, bod nosimo kući, to je ono pozitivno – kratko će trener plavih Marin Oršulić odmah po završetku susreta. (jv)

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci