Sport

BOD VANI, TRI DOMA: Jadran LP čvrsto drži liderski barjak, odličan bod iz Posedarja!

Jadranaši su uspješno apsolvirali teško gostovanje u Posedarju kod Hrvatskog viteza, momčadi kojoj je svaki bod iznimno važan u borbi za ostanak.

Novi bod s gostovanja Pločane zadržava na liderskoj poziciji, u isto vrijeme prvi pratitelji izgubili su na strani. Taj podatak pokazuje koliko je važno u gostima ne izgubiti. Konačnih 1:1 identično je rezultatu s jesenskog dvoboja ovih momčadi u Pločama. I još nešto se ponovilo, promašaji plavih iz izglednih situacija. Ovoga puta učenici trenera Oršulića igrali su u bijelim majicama.

Uvijek je vrijedilo pravilo da bod sa strane i tri kod kuće jamče sigurno mjesto u samom vrhu. Jadranaši su na tom tragu, sve proljetne nastupe napustili su uzdignute glave. Neka samo tako nastave i bit će novih radosti.


Jadran LP je poveo u 14.minuti, strijelac Ivan Paponja, igrač koji nosi broj 14 na leđima. Prvi je to njegov ovosezonski pogodak, vjerujemo da će ih biti još. Ipak je njegova osnovna zadaća na sredini terena, neumorni trkač i borac. S minimalnom prednošću gosti su otišli na veliki odmor.

U nastavku su propustili tri matne situacije, Bakić dva puta i Kalfić jedanput, da bi nakon tih promašaja stigla kazna u 72.minuti u vidu izjednačenja. Ostaje na kraju mali žal za punim plijenom, međutim momci glavu gore, vi ste i dalje lideri, svi vam gledaju u leđa. Vratit će se ovi promašaji već negdje na gostovanjima.

Najbolje znate na kakvim ste iskušenjima bili danas i zato petica svima za prikazano, volju, želju i veliko jadranaško srce. I našem Stankecu će sigurno biti drago nakon ovog novog dobrog, poštenog i muškog izdanja.

Bravo, još jedanput za plavu ekipu s ušća Neretve! Sada pozornost usmjerite prema srijedi i susretu 23.kola kada u Ploče stiže neugodna Sloga. (jv)