Sport

BOĆANJE: Susjedski derbi u Umčanima, Pločani kompletni

BOĆANJE SUSJEDSKI DERBI U UMČANIMA

U nedjelju je na rasporedu 3.kolo 3 HBL – jug, a naše boćare čeka susjedski derbi kod Umčana.

Prva dva ovosezonska nastupa Pločani su uspješno apsolvirali, slavili su u gostima kod Gornje Vrućice rezultatom 14:10, a zatim su na Močvari pobijedili Torcidu Osojnik s 16:8. Zanimljivo je spomenuti da za Gornju vrućicu igra Zoran Slišković, bivši uspješni nogometaš Željezničara, Dinama i opuzenskog Neretvanca, a sada trener Orebića.


3.kolo dan prije, u subotu otvorit će Prud i Rijeka, ostali parovi su Gornja Vrućica – Sokol, Torcida Osojnik – Slivno, Umčani – Ploče, Omladinac – HVIDRA Gromača.

TRENUTNI REDOSLIJED: Slivno, Rijeka i Ploče po 6 bodova, Omladinac, HVIDRA Gromača, Torcida Osojnik i Sokol po 3, Umčani, Gornja Vručica i Prud bez bodova.

Pločani će u Umčane kompletni, domaćin je za sada bez bodova, međutim to ništa ne znači u susjedskom nadmetanju. Očekuje se zanimljiva i neizvjesna borba, a što se tiče konačnog rezultata sve opcije su moguće. Za Umčane igra dojučerašnji član Ploča, županijski juniorski reprezentativac Marko Gašpar, mlađi brat svima nam poznatijeg Luke.

U redovima Pločana i dalje je neuništivi, najstariji sportaš natjecatelj u Hrvatskoj, 84-godišnji Maksim Giljević.

Za BK Ploče prijavljeni su sljedeći igrači: Mladen Kežić, Stipe Kraljević, Antonio Kraljević, Nikica Nikolac, Ivica Raič, Damir Falak, Maksim Giljević, Vinko Šetka, Stanko Dugandžić, Ivan Tolj, Mate Živković, Jadranko Nešić. (jv)