Sport

Boćanje: Mladen Kežić 3. u Hrvatskoj!

Protekli vikend u Vrgorcu je održano državno prvenstvo u boćanju u diciplini pojedinačno klasično. Naš predstavnik Mladen Kežić osvojio je treće mjesto.

U subotu su se igrale skupine, a Mladen Kežić je zauzeo drugo mjesto u svojoj skupini iza europskog prvaka Ante Grančića. U borbi za prvo mjesto u skupini, Mladen Kežić i Ante Grančić odigrali su odličnu utakmicu. Rezultat je stalno bio izjednačen, a u zadnju “ruku” ušlo se sa rezultatom 8-7 za Grančića. Tada je Mladen napravio jednu jedinu grešku u cijeloj igri i Grančić je na kraju uspio slaviti sa 11-7. U četvrtfinalu je igrao protiv Marija Percana, dugogodišnjeg prvoligaša i jednog od najboljih hrvatskih igrača, a Mladen ga je s lakoćom porazio i dobio pljesak cijele vrgorske dvorane. U polufinalu je zaustavljen od Ivana Barišića iz prvoligaša BK Marinići rezultatom 9-6, a u borbi za broncu pobijedio je također člana BK Marinići Joška Buterina.

Ovo je veliki uspjeh za Mladena Kežića, cijeli naš klub, ali i za Dubrovačko-neretvanski boćarski savez koji će zbog ovog rezultata sljedeće godine dobiti još jedno mjesto više u ovoj disciplini na završnici prvenstva!


Mladene, čestitamo na osvojenoj bronci !

 

kežić

 

Marin Nikolac