Sport

BOĆANJE: Juniori naše županije doprvaci Hrvatske!

Neporaženi jedni, neporaženi drugi u trenutku prekida sezone zbog koronavirusa, točnije, oba sastava bez greške u sedam odigranih utakmica (kola). Sve pobjede. Ekipa Sveti Jakov Jadranovo u skupini sjever, a reprezentacija Dubrovačko-neretvanske županije u južnoj skupini Hrvatske juniorske lige.

Osim što je koronavirus prekinuo sezonu, bio je na kraju i razlogom što se natjecanje nije moglo nastaviti jer se ‘prislini odmor’ umjesto predviđena dva, tri tjedna, takve su bile prve prognoze, odužio na dva, tri mjeseca. Hrvatski boćarski savez je potom donio odluku: uzima se u obzir poredak u skupinama u trenutku prekida, nema završnog turnira, dva četvrtfinala, dva polufinala, te utakmice za treće i prvo mjesto, već će samo vodeći sastavi skupina između sebe odlučiti o prvaku, i to na neutralnom terenu.

Našli su se na kraju na pola puta, na boćarskim terenima u Viru. Uspješnija je 22. lipnja bila ekipa Sveti Jakov Jadranovo, i to sa 17:9, te je reprezentacija Dubrovačko-neretvanske županije doprvak Hrvatske u sezoni 2019./20.


Nakon prvog kruga – 5:3 za najbolju ekipu sjevera. Potom prva igra na gumama – brzinac. Gracija Stjepčević je imao na kraju dvije boće, a u tom trenutku na semaforu (samo) 21:20 za Sveti Jakov Jadranovo. Rezultat se ipak nije promijenio.

– Šteta, tu smo imali priliku izjednačiti na 5:5. Međutim, nismo uspjeli. Suparnik je nakon tog brzinca poveo sa 7:3. Na kraju izgleda uvjerljivo za Sveti Jakov Jadranovo, ali smo se dobro držali. Nismo samo taj brzinac izgubili, što se ono kaže, u jednu boću, već nekoliko disciplina – rekao je Luko Hendić, koji je vodio reprezentaciju Dubrovačko-neretvanske županije u velikom finalu.

– Bez obzira na poraz, čestitke našoj ekipi. Doprvaci smo Hrvatske. Ovo je veliki uspjeh. Uz to je naš Marko Batinić najbolje valjao u finalu te je dobio posebno priznanje – dodao je Hendić.

Najbolji mladi boćari iz najjužnije hrvatske županije nastavili su s uspjesima. Ovo je bila treća sezona Hrvatske juniorske lige, i njihova treća medalja. U prethodne dvije osvajali su bronce. I prošle godine je od njih u završnici uspješnija bila ekipa Sveti Jakov Jadranovo, ali u polufinalu. Pazin je 2019. uzeo zlato. Prije dvije godine opet su Sveti Jakov Jadranovo i Dubrovačko-neretvanska županija bili suparnici u završnici. Tad je slavila Dubrovačko-neretvanska županija s 13:9 protiv Sveti Jakov Jadranovo u utakmici za treće mjesto nakon što su u polufinalu izgubila od ekipe Vargona, koja je poslije osvojila naslov prvaka.

Dakle, nakon dvije bronce – ove sezone srebro za mlade boćare naše županije, koji su najveći uspjeh potpisali igrajući u sezoni u sastavu: Marko Batinić, Stijepo Batinić i Marko Mikelj (svi HVIDRA Gromača), Dario Dujmović (Gornja Vrućica), Marko Gašpar i Matej Vukanović (obojica Ploče), Vjeko Haičman (Postranje), Gracija Stjepčević (Hajduk Dubrovnik) i Karmelo Vučković (Slivno) pod vodstvom velikana svjetskog boćanja, Markice Dodiga, nekadašnjeg svjetskog i europskog prvaka, te Luka Hendića.

dubrovacki.hr

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci