Sport

Bjelovar, grad lađara

I ove godine na Neretvi je održan maraton lađa, a Bjelovar se mogao podičiti činjenicom da su ga u muškom i ženskom maratonu predstavljale ukupno četiri ekipe. Ženska posada Nereide osvojila je sjajno drugo mjesto na svom prvom nastupu, a u muškoj konkurenciji prošlogodišnji prvaci Argonauti osvojili su također odlično drugo mjesto, dok su za njima slijedili bjelovarski Šumari na šestom mjestu i ekipa Argo II na jedanaestom mjestu. Grad Bjelovar organizirao je doček ekipa u velikoj vijećnici Grada Bjelovara, u ponedjeljak 14. kolovoza. Ekipe je dočekao gradonačelnik Dario Hrebak sa zamjenicom Valnom Bastijančić Erjavec.

Čestitam svim ekipama na odličnim rezultatima. Ove godine odlučili smo ih sve ugostiti jer na svojevrstan način svaka od njih je bila iznenađenje na ovogodišnjem maratonu. Ponosan sam vašim rezultatima i ponovo ste svi osvjetlali ime Bjelovara. Pravo osvježenje ove godine bila je i ženska ekipa, kojoj posebno čestitam na drugom mjestu u prvom nastupu, i na zdušnom navijanju za naše dečke. Osobno sam već šesti godinu zaredom na maratonu i nakon neozbiljnog shvaćanja postali smo strah i trepet ovog maratona. Doista je impozantan rezultat svake od ekipa pa čestitam i Šumarima na njihovom najboljem rezultatu dosad a to je šesto mjesto, ekipa Argo II koja je prvim nastupom osvojila sjajno jedanaesto mjesto, i naravno najveće čestitke Argonautima na izvrsnom drugom mjestu. Mislim da za Bjelovar nema bolje promocije u tom dijelu Hrvatske od nastupa na maratonu lađa. Zbog toga vam se zahvaljujem za sve ove godine na sudjelovanju i čestitam vam još jednom – rekao je gradonačelnik Dario Hrebak i poručio u šali Argonautima da nagodinu ponovo mogu biti prvaci, nakon što su ove godine pustili drugima da osvoje maraton lađa.Nazočnima se u ime ekipe Šumara umjesto kapetana obratila predsjednica Hrvatskog šumarskog društva ogranak Bjelovar Martina Pavičić. Ekipa Šumara je inače i dio Hrvatskog šumarskog društva.


Pozdravljam i čestitam svim Bjelovarčanima na trudu i zalaganju te na osvojenim mjestima. Čestitam naravno i svim našim Šumarima koji treniraju cijelu godinu uz puno odricanja. Uz silne uspone i padove, ovo je doista izvrstan rezultat i podržavamo ih da samo tako nastave i dalje – poručila je Martina Pavičić.

Kapetanica ženske ekipe Nereida Marijana Tomola Perković zahvalila se prvenstveno svojim članicama ekipe na timskom radu koji je rezultirao ovim plasmanom.

Mi smo bile najsložnija ekipa, i zato smo već u prvom nastupu osvojile drugo mjesto. Želim se zahvaliti i Argonautima čija je ideja i bila da se osnuje ženska ekipa. Iz te ideje proizašla je naša sportska udruga, a Argonauti su nam pomagali od početka i kraja. Ne smijemo zaboraviti zahvaliti našim trenerima, pogotovo kondicijskom treneru Marku Šoli. Zahvaljujem i svim sponzorima koji su nam omogućili da uopće odemo na ovo natjecanje. Bile smo debitantice, startale smo s četvrtog mjesta i borile smo se zajedno, nedostajalo nam je samo malo snage da izbijemo na prvo mjesto. Također moram istaknuti da smo imali veliku podršku navijača, od naših muških ekipa do naših sugrađana koji su nas pratili na maratonu. Imali smo takvu navijačku ekipu da su bili glasniji od domaćina do te mjere da su i domaći počeli navijati za nas. Zahvaljujemo i organizatorima koji su nas ugostili, i ne možemo reći da nešto nije bilo dobro. Nadam se da je sveukupna slika pomogla u cilju da Bjelovar pojača svoju veslačku poziciju i da se ovaj sport više popularizira, od rekreacije do natjecateljskog dijela – rekla je Marijana Tomola Perković.Bruno Popović, prošlogodišnji član Argonauta ove godine poveo je na maratonu lađa kao kapetan ekipu Argo II, s kojom je osvojio jedanaesto mjesto.

Nova smo ekipa i zahvaljujem dečkima na cjelogodišnjem radu i treniranju. Zahvaljujem i našim trenerima Nikici Ljubeku i Marku Šoli, te Bori Jelčiću i Goranu Đuriću za puno savjeta oko vođena trke i svega ukupno – dodao je Popović.

Za kraj se nazočnima obratio i kapetan ekipe Argonauta Tomislav Smrček Čonč koji se zahvalio na podršci Gradu, Turističkoj zajednici Bilogora-Bjelovar i svim sponzorima.

Drago mi je da smo dogurali do ovdje gdje jesmo, jer smo pred deset godina kad smo krenuli u ovu priču doista svugdje dočekivani s podsmjehom iako smo svima bili simpatični i dragi. Na neki način se očekivalo da će se ta priča kroz par godina ispuhati i da će Bjelovar ostati bez ekipe, ali upornim radom i kvalitetnim ljudima razvijalo se do toga da prije ili kasnije dođemo do dobrog rezultata. U međuvremenu su se pojavile i popratne ekipe. Što se tiče cura nismo znali ni kakva je konkurencija ni kako će ići maraton. Vjerovao sam po kvaliteti njihovog treninga da mogu biti prve, ali kad sam vidio start i kako je to sve posloženo zbilja nemam što reći osim da vam skidam kapu do poda. Sad je potrebno odmoriti se, iskoristiti stečeno iskustvo i pustiti da se slegnu dojmovi, a nakon što napravite plan vjerujem da ste dogodine zlatne. Što se Argonauta tiče, vidjet ćemo kako će se sve odvijati. Naša organizacija je ukupno narasla do četrdesetak ljudi, sve je kompleksno, skupo i troši dosta vremena. Pitanje je da li smo se ispuhali i da li smo više željni tih medalja. Tako je to nakon maratona. Sad više nitko ne želi ni pomišljati na novi maraton, ali znam kako će se to nastaviti i što ću ja reći za dva tjedna a to je da počinju nove pripreme i počinje nova borba za zlato – poručio je Tomislav Smrček Čonč.

S porukom da im želi sreću i da se dogodine vide na istom mjestu gradonačelnik Dario Hrebak pozdravio je ekipe i njihove kapetane. Za kraj dočeka kao iznenađenje za ekipe pripremljena je torta koju su svečano prerezali i s kojom su se ekipe počastile.

bjelovar.info