Sport

BIT ĆE ZANIMLJIVO NA BAĆINSKIM JEZERIMA: 1.Kup lađarica Sedam jezera

Udruga lađara Baćine u nedjelju (11.srpnja) s početkom u 18 sati priređuje premijerno izdanje Kupa lađarica Sedam jezera.

U prekrasnom ambijentu Baćinskih jezera (Oćuša, Crniševo, Podgora, Sladinac, Šipak, Plitko jezero, Vrbnik) snage i veslačko umijeće odmjerit će pet posada neretvanskih lađarica.

Sudjelovat će sastavi Staševice, Baćine, Gusarica Komin, Donjanke 1 i Donjanke 2, a u posljednji trenutak zbog više sile odustale su ekipe Rogotina, Metkovki i Gusarica Metković.


Start i cilj ovog zanimljivog nadmetanja na Baćinskim jezerima je na jezeru Sladinac, staza je duga 4,6 km. Tri prvoplasirane posade zaslužit će medalje i pehare, a vrijedi istaknuti da će ovo biti debitantski nastup za lađarice Staševice i Baćine.

O favoritima je teško nagađati, međutim Donjanke kao pobjednice prošlogodišnjeg ženskog maratona, te kominske lađarice, dva puta zlatne i jedanput srebrne, jamče uzbudljivu utrku.

Svakako, mora se naglasiti kako je za ovogodišnji 8.Maraton lađarica, koji se vesla 12.kolovoza od Metkovića do Opuzena (10,5 km), prijavljeno rekordnih 18 ekipa. (jv)