Sport

Bili vlak zaustavljen u Pločama

Po vrlo hladnom, oblačnom i vjetrovitom vremenu što je neuobičajeno za ovo godišnje doba, plavi sa ušća Neretve zaustavili su “Bili vlak” i pjevalo se u svlačionici domaćina nakon utakmice “Jadrane moj lipi Jadrane”. Počelo je otvoreno sa domaće strane i već u 3. minuti bilježimo jak udarac Dina Primorca koji je primorao vratara gostiju da loptu posljednjim naporom pošalje u korner. Samo četiri minuta kasnije Hrvoje Bubalo ulazi u kazneni prostor gostiju a gostujući igrač zaustavlja ga prekršajem, sigurni i odlični sudac Josip Budan bez razmišljanja pokazuje na bijelu točku, a siguran realizator je Danijel Dabić i domaći vode sa 1:0. Igra se dalje sa obje strane otvoreno, nešto više loptu u nogama imaju gosti, a onda iz slobodnog udarca Aljoša Krstičević šalje loptu u nebranjeni dio mreže što je rijedak primjer i sa rezultatom 2:0 odlazi se na odmor.

U drugom dijelu gosti okretniji, više su u posjedu lopte i pokušavaju s polukontrama. Tako u 56. minuti David Domej loptu iz blizine glavom šalje preko gola, dok u 57. minuti Kristijan Puljić ulazi u kazneni prostor i opet ne pogađa vrata domaćina. Najbolji pojedinac današnje utakmice Aljoša Krstičević u 60. minuti sa nekih 20 metara iz slobodnog udarca pogađa nebranjeno gostujuću mrežu i domaći su u vodstvu 3:0.

Što se utakmica bližila kraju domaći igrači su se povukli a to koriste gosti, pa tako Ivan Mastelić i iz jedne neobećavajuće akcije postiže konačan rezultat 3:1 za Pločane, te nakon dugog posta upisuju tri važna boda u borbi za opstanak u društvu trećeligaša.


PLOČE Igralište Jadranovo. Gledatelja 250. Sudac Josip Budan(Podgradina 7,5:. Pomoćnici:A.Gulin i H.Pušić
STRIJELCI: 1:0 – Dabić(7-11m), 2:0 – Krstičević(40), 3:0 – Krstičević(60), 3:1 – Mastelić(78)

JADRAN LP: Čagalj 7, Katić 6,5(od 84.Musulin-), Krstičević 7,5, Dabić 7,5, Primorac 7(od 90. Mustapić-), Sršen -(od 14. Markotić 6), Franić 7, Maleta 7, Bubalo 7,5, Nikolac 7, Pijević 7. Trener: Ante Marinović 7
HAJDUK II: Grbić 5,5, Bašić 5,5, Žile 5(od. 46 Domej 6), Franić 5,5, Bosančić 6, Puljić 6, Tudor 5,5, Juranović 5,5, Mastelić 6, Prskalo 5,5(od 86.Žužul -), Pejić 5,5(od 71.Sršen 5,5). Trener: Mario Osibov 5,5.

IGRAČ UTAKMICE: Aljoša Krstičević

Pripremio i slikao: Sana