Sport

Bike weekend manifestacija “Neretvanski đir”

Biciklistički klub Metković i u 2023. godini nastavlja svoju godišnju bike weekend manifestaciju „Neretvanski đir“. Ovaj dvodnevni događaj sastoji se od dvije biciklističke utrke te izleta neretvanskim lađama.


Subota 23.09.2023.g. je rezervirana za MTB utrku u disciplini eliminator XCE „Metković 2023“ koja je ujedno i nacionalno prvenstvo Hrvatske, dok je u nedjelju 24.09.2023. na rasporedu UCI class 1 međunarodna utrka XCO „Predolac“ koja se boduje za XCO kup Hrvatske. Od ove godine u program smo uključili i djecu s posebnim potrebama. Želimo pokazati da sva djeca imaju mogućnost bavljenja sportom i da ih ništa u tom ne može spriječiti samo ako se malo potrudimo” . Ovaj jedinstveni događaj na području južne Dalmacije je spoj rekreativnog i natjecateljskog biciklizma, kojim želimo promovirati grad Metković i cijelu dolinu Neretve kao idealnu ciklo destinaciju, te promovirati biciklizam kao sport i zdrav način življenja.

Osim promocije biciklizma BK Metković ulaže velik trud u radu s djecom. Rad s djecom osmišljen je da se uz igru i zabavu djeci približi biciklizam kao sport i zdrav način življenja. Djeca kroz treninge i utrke uče raditi, cijene fizički i mentalni rad i počinju shvaćati njihovu povezanost. Također, djeca uče pobjeđivati, gubiti i boriti se za ono što smatraju da zaslužuju, a i sam sport ima veliki utjecaj na formiranje osobnosti. Nijedno natjecanje u našoj organizaciji nije prošlo bez djela za djecu pa će tako i u ovom projektu djeca imati svoj kutak. Na rasporedu će biti dječji MTB eliminator, dok će u utrci XCO Predolac bit zastupljene sve dječje kategorije. Za svu djecu će na Trgu kralja Tomislava biti postavljen biciklistički poligon, gdje će moći pokazati svoje vještine na 2 kotača. Djeca su naša budućnost i u tu budućnost treba ulagati. To je motiv koji nas pokreće.

BK Metković surađuje s udrugom “Leptirići” koja okuplja djecu s poteškoćama u razvoju u dolini Neretve, te ćemo njihove štićenike uključiti u program na način da ćemo za potrebe istih osigurati terapijski tricikl. S navedenim triciklom će se djeca s invaliditetom natjecati na poligonu specijalno napravljenim za njihove potrebe i na taj način ćemo ih integrirati u sport i društvo, te pokazati da i oni mogu biti dio velikih stvari, kao i da njihov invaliditet nije prepreka u ostvarivanju nekog cilja. Zamjenica predsjednika uduruge „Leptirići“ Ivana Nikolac kao vanjski suradnik programa održat će predavanje na temu integracije djece i mladih s poteškoćama u razvoju u spot i društvo.

Tekst i foto: Predsjednik Biciklističkog kluba Metković Dalibor Talajić

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci