Sport

AUTO MOTO Sandro Babić niže uspjehe u Saint Christopher Racing Team iz Gospića

Vozač klase, brdskih utka i kružnih Sandro Babić iz Komarne nije nepoznanica za one koji vole utrke i adrenalin.


Član Auto moto Racing Ploče bio je 15 godina te za to vrijeme postigao zapažene rezultate. U 2021.godinu uz još nekoliko zaljubljenika u ovaj sport sa Tihomirom Toljem osnovao je Saint Christopher Racing Team Gospić koji trenutno ima desetak članova.

Kao član Pločana u 2010.godini bio je treći u klasi brdske utrke u prvenstvu Hrvatske, 2010.godine treći u kružnim utrkama, 2020. godine drugi u klasi te treći u brdskim utrkama. Sa uspjesima je nastavio u Racing Team iz Gospića te je 2021.godine bio prvak države u kružnim utrkama, treće mjesto u klasi brdske utrke.

Veliki uspjeh prepoznali su u Olimpijskom savezu te mu dodijelili Treću kategoriju sporta što je najveći uspjeh u Hrvatskoj. Uz njega vozaći njegove kolege Grega Šimunović prvak države je u GT, dok je Nino Jelčić viceprvak države u kružnim utrkama te u ukupnom poretku drže drugo mjesto od 40 klubova iako im je ovo bilo prvo pojavljivanje na natjecanju.

Treba naglasiti da je ovo ujedno i povijesni uspjeh što do sada nije pošlo nikome u natjecanju. Osim navedenih članova koji voze za prvenstvo Hrvatskew imaju i tri vozača iz Cazina(BiH) te troje iz Hrvatske među kojima je i jedna žena sa 18 godina.

– Iako smo najmlađi auto moto klub bilježimo velike rezultate i uspjehe, ali bez velike podrške Karla Starčevića gradonačelnika Gospića teško bi bilo ostvarljivo. U svakoj prilici i zamolbi ima razumijevanja, prepoznao je u nama entuzijazam pa nam izlazi u susret Koristim priliku da se zahvalimo na svemu do sada te obećajemo još bolje rezultate, u ime svih članova Saint Christopher Racing Team – rekao je Sandro Babić.

Piše: Branko Kulidžan

Slike: Arhiv SCRT-Gospić

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci