Sport

ANDREA ZA PRVO SLAVLJE NA STRANI: UMAG – DALMATINKA 28:29

Velika i zaslužena pobjeda Dalmatinke na gostovanju kod Umaga. Prvo je to ovosezonsko slavlje Pločanki na strani i s nova dva boda preskočile su Umag na tablici. Pjevat će se pobjednička pjesma na povratku doma, a ima je tko i povesti, kad Stipe pusti glas a sve djevojke ga podrže brže se stiže u svoje Ploče. Lakše se sada diše s 5 bodova i u dobrom raspoloženju se čeka idući domaći susret protiv Murvice.

Na pravi način su učenice trenera Jerkovića ušle u ovaj susret, odlučno i koncentrirano. Nisu imale što izgubiti, a znale su da se mogu nadigravati protiv domaćina. Umag je u prvom dijelu susreta imao stalnu minimalnu rezultatsku prednost, jedino vodstvo Dalmatinka je ostvarila u 25.minuti kada Anđela Zelić pogađa za 11:12. Na veliki odmor domaćin ipak odlazi s prednošću od +1 (14:13).


Magdalena Žderić

Nastavak je ponudio veliku borbu za svaku loptu i pogodak, Pločanke drže priključak i izjednačen rezultat (15:15, 18:18), a u 41.minuti po prvi puta u nastavku imaju prednost 18:19, strijelac Anđela Zelić. Slijedi pogodak na pogodak, da bi u posljednjih 5 minuta gledatelji pratili pravu dramu. Naše u 56.minuti preko Lane Jarak ostvaruju prednost 25:26 i taj pogodak viška uspijevaju zadržati do isteka vremena. Redom su za Dalmatinku pogađale Andrea Klarić (26:27), Anđela Zelić (27:28) i ponovno za trijumf Andrea Klarić (28:29) u posljednjoj minuti.

Bila je ovo pobjeda kolektiva u kojem su sve igračice koje su igrale dale, svaka na svoj način, doprinos. Realizacijom su prednjačile Magdalena Žderić i Andrea Klarić, veseli povratak Anđele Zelić u pucačku formu (4/6). Realizacijom 8/9 (89%) Andrea Klarić je odigrala susret za +5.

Stipe Tomašević i Azra Imamović 17.01.15. kada je Umag gostovao u Pločama

UMAG – DALMATINKA 28:29 (14:13)

SD Stella maris. Gledatelja 200. Suci: Josip Gagula i Mirko Zorko (oba Zagreb). Nadzornik: Darko Tomović (Rijeka).

UMAG: Iris Pratljačić (5), Lucija Blašković (1); Monika Pratljačić, Kristina Plahinek 2, Hana Markežić, Ariana Kernjus, Tena Mataija 3, Nataša Miočinović 7, Ana Jajčević 11 (4), Andrea Pavković, Tea Bunić 5, Sara Imamović, Nikol Kremer. TRENER: Bruno Maros

DALMATINKA: Andrijana Vlatka Jelčić (5), Petra Sršen, Mia Družijanić; Lana Jarak 2, Anđela Sušak 1, Anđela Zelić 4, Ema Barbir 2, Magdalena Žderić 8 (3), Martina Šendo, Josipa Oršulić 4 (2), Iva Žderić, Gabrijela Čupić, Andrea Klarić 8, Antonija Krilić. TRENER: Ivan Jerković

SEDMERCI: Umag 4/5, Dalmatinka 5/5. ISKLJUČENJA: Umag 6 min (Plahinek, Pavković, Imamović), Dalmatinka 8 min (Barbir 2+2, Oršulić 2+2.

IGRAČICA UTAKMICE: Andrea Klarić

Tekst i foto: Jurica Vukojević