Sport

Anđelo Samardžić čeka svoju priliku

Na Jadranovu igralištu u Pločama sve je življe, trenira se besprijekorno ozbiljno jer do početka jesenskog dijela natjecanja u 3. Hrvatskoj nogometnoj ligi – jug ostalo je još samo 9 dana. U oko nam odma upada omanji igrač koji ne štedi sebe i uklizava, bori se za svaku loptu. Dugo ga nije bilo u Jadranu LP, a riječ je o Anđelu Samardžiću. Danas dvadesetogodišnjak koji je sa punih 10 godina prvi put došao na Jadranovo i sa vršnjacima počeo učiti prve nogometne korake, te u vrlo kratkom vremenu prošao sve dobne kategorije. Sa kadetima Jadran LP bio je prvak županijske Dubrovačko-neretvanske lige.

Koji je bio razlog da se ostaviš velikog nogometa?
– Došlo je do nekog u meni zasićenja i jednostavno sam veliki nogomet zamjenio malim. Sa uspjehom sam nekoliko sezona proveo u drugoligašu MNK Porto Tolero iz Ploča tražeći sebe u svemu tome, govori nam – Anđelo, te dodaje da je odlučio opet pokušati u velikom nogometu pošto želi napredovati jer godine su ispred njega.

Inače igra na mjestu napadača što treneru Anti Marinoviću i pogoduje da ima konkurencije za to mjesto koje je dugo vremena bilo deficitarno. Sezona samo što nije počela a vrijeme će pokazati dali je ovaj mladi igrač pravi izbor i pun pogodak trenera u koliko mu ukaže povjerenje.


Koje su ti sada ambicije i želje?
– Na treninzima se osobno trudim da naučim i pokažem što više, u prvom redu mislim na svoju dobru formu i da se nametnem treneru jer želja mi je da izborim mjesto u početnoj postavi. Mislim da ovakvo moje razmišljanje nije nerealno jer to je želja svakog igrača, ipak trenerova je posljednja i u koliko mi ukaže povjerenje trudit ću se da ga opravdam.

Pripremio: Sana