Sport

Anamaria Maršić drugi put zaredom prvakinja Hrvatske

12 i 13.03.2016 u Čavlima pokraj Rijeke održano je prvenstvo Hrvatske za mlađe učenike, učenike i mlađe kadete na kojem je sudjelovalo preko 500 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Karate klub Porto Tolero ovaj put predstavljalo je 9 natjecatelja.

Prvi dan natjecanja nastupili su mlađi učenici: Luka Dropuljić, Borja Šutić i Leo Lovrić te mlađi kadet Frano Dropuljić. Najbliži medalji bili su Leo i Frano, tijesno izgubivši meč za treće mjesto i na kraju osvajaju 5 mjesto. Borja i Luka također su prikazali soilidne borbe te s po jednom pobjedom zaslužili 7. mjesto u ukupnom plasmanu.

Drugi dan na tatami su izašli učenici Bruno Šutić i Marina Štrbić te mlađe kadetkinje Ana Sinković, Lina Šutić i Anamaria Maršić. Bruno gubi u prvom kolu. Marina odlično otvara natjecanje visokom pojedom od 5:0, da bi u drugom kolu tijesno izgubila. Budući da protivnica nije izborila finale, Marina nije dobila priliku kroz repasaž.


Ana Sinković tijesno gubi u prvom kolu te tako završava svoj nastup.

Zadnja nada za medalje ostale su Lina Šutić i Anamaria Maršić, obje u kategoriji -45 kg.
Prva je nastupila Lina. Prvo kolo bez problema prolazi, a u drugom kolu tijesno gubi od finalistkinje. Kasnije kroz repasaž dolazi do borbe za treće mjesto, Na njenu žalost ovaj put protivnica je imala malo više sreće te tako na kraju ostaje peta.

Zadnja na tatami izišla je aktualna državna prvakinja Anamaria Maršić. Iako je na nju stvoren veliki pritisak ona ni u jednom trenutku nije izgubila koncentraciju. Do finala je pobjedila tri odlične protivnice te u neizvjesnom finalu boljom taktikom i koncentacijom pobijedila i tako u Ploče po drugi put zaredom donijela veliki pehar prvakinje države u kategoriji mlađih kadetkinja.

Inače, u 6 godina postojanja karate kluba Porto Tolero ovo je ukupno osma državna medalja te četvrta zlatna, uz još 1 srebrnu i tri brončane medalje.

Jerko Srzentić,