Sport

ALUMNI LIGA Futsal sezona mogla bi se odigrati do kraja u lipnju i srpnju, ako bude studenata

Samo dva kola i onda prekid. To je sukus druge sezone Alumni futsal lige, novog projekta izrazito aktivne ekipe iz Zagrebačkog sveučilišnog športskog saveza (ZSŠS) koja iz godine u godinu osigurava kontinuiran napredak visokoškolskog sporta u glavnom gradu Hrvatske.

Iako je proljetnu rolu fantastičnih futsal partija prekinula pandemija koronavirusa, u veljači je završila inauguralna sezona nove lige koja na jednom mjestu okuplja aktivne studente, diplomande, srednjoškolce te jednu osobu po ekipi koja ne spada u prethodne tri kategorije.

Iako tek u početku, Alumni futsal liga prepoznatljiva je po svom otvorenom karakteru jer, kao što joj i samo ime kaže, omogućuje bivšim studentima da i dalje nastave biti dio sportskih natjecanja koja su ih vezala za dane provedene na Sveučilištu. Uz zahtjevan studij Medicine, Luka Davidović je svoje slobodno vrijeme posvetio futsal druženjima.


“Riječ je o genijalnoj ideji kojom studenti i nakon diplomiranja ostaju biti dio jedne lijepe sportske priče, a kraju studija približava se iznimna generacija studenata-sportaša kojom će ovaj projekt zasjati u punom sjaju”, ističe Davidović, najbolji igrači lige i člani pobjedničke momčadi MC Plus.

Jedna od ekipa koja je obilježila ovu sezonu zasigurno je i Luka Ploče. Ekipa s ušća Neretve u prvoj je fazi natjecanja bila ispred prvaka MC Plus, a nakon treće pozicije u Ligi za prvaka te premoćne 4:0 pobjede nad La Familijom Wolt u osmini finala, u četvrtfinalu se pred njima ispriječio kasnije trećeplasirani Inxelo gdje su upisali poraz rezultatom 1:3.

Nepredvidiva budućnost natjecanja

Student Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) i kapetan momčadi iz južne Dalmacije, Marko Ivanković, za ispadanje krivi dva jeftino primljena pogotka iz prekida, no to mu nije bacilo sjenu na činjenicu da je Alumni futsal liga jedno od najbolje organiziranih nadmetanja na studentskom nivou.

“Bilježe se sve statistike, utakmice se snimaju i imaš osjećaj kao da igraš u najvišem rangu nekog natjecanja”, tvrdi Ivanković koji je zadovoljan visokom kvalitetom pruženog futsala te se nada da će kvaliteta ekipa rasti iz godine u godinu. Uz Dina Štehera (Inxelo), Antuna Janeša (Unisport), Matiju Rajha (MC Plus) te Lovru Čilića (Koios) i ekipa iz Ploča ima člana najbolje petorke, a to je student Ekonomije Neven Zonjić.

“Jako sam zadovoljan svojim brojkama i činjenicom da su me ljudi iz organizacije lige prepoznali”, napominje Zonjić po kojemu je alumni liga na višoj kvalitativnoj razini jer je manji broj ekipa na kojima se može nabijati gol-razlika.

I dok svi zaljubljenici ovog sporta mogu uživati u mnoštvu fotografija i video-zapisa na društvenim mrežama lige koje su pomno ispratili svaki korak futsal čarobnjaka od listopada do veljače, u zraku i dalje visi pitanje što će biti s ovom sezonom, a kod naših sugovornika naišli smo na oprečna mišljenja.

Vrdoljak, student Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta (RGNF) i član ekipe Više žutih koji je s 14 pogodaka bio najbolji strijelac prvenstva, smatra da je u trenutnoj situaciji jedino moguće rješenje odgoda druge sezone lige, no Davidović ističe da će se studenti u slučaju povoljne epidemiološke situacije ovo ljeto morati priviknuti na predavanja, vježbe i ispite, tako da nema razloga zašto se liga ne bi završila u lipnju i srpnju. Ivankovićevo je mišljenje da se liga igra radi studenata, a ako njih ne bude u Zagrebu, onda nema ni smisla dovršavati ovu sezonu.

Alumni futsal liga primjer je kvalitetnog rekreativnog natjecanja sa svijetlom budućnošću u kojoj jednako mogu uživati majstori s loptom kao i mnogobrojna publika koja se nedjeljom navečer okuplja u Martinovci.

izvor: globalnovine.eu