Sport

Aljoša Krstičević jedan od važnijih igrača Pločanskog trećeligaša

ViviLnk

Tih, visok, odlučan, razornog šuta, Aljoša Krstičević, igrač trečeligaša Jadrana Luka Ploče potječe iz sportske nogometne obitelji gdje mu je otac Boris za vrijeme studentskih dana s uspjehom igrao u drugoligašu Orijentu, dugo godina i u matičnom klubu Jadranu LP, stric Mišo u Hajduku i mnogim drugim renomiranim klubovima iz Hrvatske i inozemstva, kojeg pamtimo i kao Hrvatskog reprezentativca. Rođen je 11.svibnja 1989. godine, te već sa šest godina na Jadranovu trčao za loptom kao i svi njegovi vršnjaci, da bi kroz ovih 20 godina prošao sve uzrasne kategorije, djelio sa suigračima uspjehe i poraze nikad se ne predavajući, već uvijek gledajući u bolje svoje nogometno znanje.

– Nogomet je moja prva ljubav i svaki slobodni trenutak sam provodio sa loptom uz oca Borisa koji mi je prenosio svoje znanje i iskustvo, dok sam veliki dio karijere proveo i uz trenera prof. Sinišu Spremu, kojima mogu biti zahvalan za svoj napredak.

Aljoša Krstičević


Za vrijeme studentskih dana u Splitu proveo je i četiri nezaboravne godine trenirajući u Hajduku II što mu je bila nadogradnja i jedno veliko iskustvo. Standardni je igrač u Jadranu LP gdje igra na mjestu stopera dok po potrebi uskače i na mjesto lijevog bočnog. U prvenstvenoj sezoni koja je iza njega od 34 utakmice odigrao je 26 od toga 25 utakmica svih 90 minuta, što je 2315 minuta provedenih na terenu. Na 5 utakmica je nosio i kapetansku traku, a tijekom prvenstva dobio je i 3 žuta kartona. Čestim izletima u kazneni prostor gostiju ili izvođenjem slobodnih udaraca unosio je nemir u protivničkim obranama pa mu je prošle sezone pošlo za rukom da je postigao i 3 vrijedna pogotka za plave s ušća Neretve. Dugo će se gledatelji još sjećati i pogotka koji je postigao u 25. kolu kad je direktno iz kornera matirao iznenađenog vratara Grbića iz Hajduka II.

na travi

– U zadnjih 20 dana kontaktirali su me neki klubovi, imam ponuda, za sada nebi izlazio još u javnost, sad razmišljam gdje i kako jer vrijeme je ispred mene i mogu još napredovati i mnogo dati od sebe, za kraj je rekao – Aljoša Krstičević.

Pripremio: Sana