Ekologija Sport

Aktivnosti ERK Periska

ERK Periska objavio je hvalevrijedan plan aktivnosti te isti prenosimo s njihova Facebook profila:

– Dana 12/09 u suradnji s Hrvatskom ratnom mornaricom, Gradom Pločama te roniteljima 4. Gardijske brigade organiziramo eko akciju prikupljanja otpada iz podmorja na lokaciji ”stare” gradske Plaže u Pločama te u dijelu novouređene sportske lučice iza Doma Športova Ploče.
– Dana 22/09 u suradnji s GO Crvenog križa Ploče organiziramo eko akciju prikupljanja otpada iz podmorja i plaže na lokaciji „nove“ Plaže u Pločama.
– Tokom 10. mjeseca planirana je i eko akcija na lokaciji Portina – Baćina u suradnji s MO Baćina.

Što se tiče natjecateljskih aktivnosti kluba, iznimna nam je čast i zadovoljstvo objaviti da čak dvoje naših članova sudjeluje ovaj vikend na Svjetskom prvenstvu u podvodnom ribolovu koje će se održati u Sagresu, Portugal od 06.09. do 10.09. Za žensku reprezentaciju nastupa Gabi Milićević s kolegicom Kristinom Šiprak dok je za mušku reprezentaciju u rezervnom dijelu postave naš Mate Barešić. Nadamo se što boljem rezultatu naših članova premda je lov na Atlantiku u svakom segmentu drugačiji od lova kod kuće, uz lošu vidljivost, velike kurente, vjetar i visoke valove cjelokupni dojam popravlja more bogato ribom. „Momci se jako dobro snalaze i veoma smo optimistični” – rekao je izbornik i legenda podvodnog ribolova Branko Ikić, koji je jučer objavio imena natjecatelja koji će braniti boje Hrvatske. Pod Hrvatskom zastavom natjecat će se Radoslav Jakupović, Slaven Čubrić i Splićanin Petar Prkić. Napomenimo i to da su u reprezentaciji još uz našeg Matu u rezervi Ivor Ivelić i Joško Petrov.


Želimo što bolji rezultat našim reprezentativcima!