Sport

Aktivno djeluju pet godina, a još nisu primljeni u članstvo ZŠU grada Ploča

Zbor rukometnih sudaca Dubrovačko-neretvanske županije, koji djeluje od 12. kolovoza 2012. godine, kao i udruga sa sjedištem u Pločama, broji preko pedeset članova – od sudaca pripravnika do sudaca najvišeg ranga natjecanja te nadzornika suđenja. Osim toga vode brigu o školovanju novog sudačkog kadra, kao i omasovljavanju.

S obzirom da ujedno žele biti i aktivni sudionici sportskih zbivanja, kako u samom gradu Pločama, tako i u županiji, dana 6. veljače 2016. godine podnijeli su molbu Zajednici športskih udruga grada Ploča tražeći da se prime u sustav zajednice športskih udruga grada i postanu punopravni član toga tijela. Nekoliko dana poslije podnijete molbe održana je godišnja skupština ZŠUGP, gdje su izostavljeni i nisu primljeni u članstvo.

“Od predsjednika ZŠUGP gospodina Mate Dugandžića dobio sam obrazloženje da se na nas jednostavno zaboravilo, iako je na toj skupštini primljena u članstvo jedna udruga te da će prijem uslijediti na prvom sastanku Upravnog odbora”, rekao je predsjenik ZRSDNŽ Đino Giljević te nastavio: “Od tada do dan danas još uvijek nismo primljeni u ravnopravno članstvo ZŠUGP niti smo upoznati je li je održano Upravno vijeće ili skupština, s obzirom da je od tada prošlo 16 mjeseci.”


Kad će se skupština ZŠUGP održati i hoće li na njoj ova udruga postati punopravni član trebamo dočekati, a javnost će biti upoznata blagovremeno.

Pripremio: Sana
Ilustracija: pixabay.com