Sport

4. MALONOGOMETNI TURNIR ZVONE I EKI – Nastupaju Porto Tolero i prvoligaši

Udruga Prvi ročnik Ploče četvrtu godinu zaredom organizira memorijalni malonogometni turnir u spomen na svoje prerano preminule članove Zvonimira Dropulića i Ernesta Lutmana – Zvone i Eki. Pokrovitelji ovog natjecanja koje se igra u Domu sportova su Grad Ploče i Županija Dubrovačko-neretvanska. Po običaju nastupaju najkvalitetnije momčadi s područja juga Hrvatske, a ovoga puta državnog prvaka i branitelja pobjednika od prošle godine makarsko Novo vrijeme zamijenit će BiH prvoligaš Brotnjo iz Čitluka. Naime, Makarani su zauzeti pripremama i organizacijom kvalifikacija za Ligu prvaka, domaćini su skupine u kojoj su još prvaci Finske i Gruzije te viceprvak Azerbejdžana. Uz domaćeg županijskog ligaša tu su još prvoligaši Vrgorac i Square.

Dosadašnji pobjednici redom su bili Vrgorac (2015.), Square (2016.), Novo vrijeme (2017.), a ovoga puta polufinalni parovi su Porto Tolero – Vrgorac te Square – Brotnjo. Jednodnevni turnir igra se u subotu, 29. rujna s početkom u 16 sati.

RASPORED: Porto Tolero – Vrgorac (16 sati), Square – Brotnjo (17), u 18 sati igra se susret za 3. mjesto, a finale počinje u 19 sati. Po završetku natjecanja slijedi dodjela priznanja i pehara najuspješnijima.


Tekst i fotografije: Jurica Vukojević / Ploče Online