Sport

322 DANA BEZ PORAZA: Jadran LP protutnjao Lapadom, barjak lidera se vije u Pločama!

Pločanski plavi brod, kojim kormilari Mario Oršulić, ništa ne može zaustaviti.

Uspješno su apsolvirali još jedno teško gostovanje. Nakon neretvanskog derbija u Metkoviću sada su slavili i na dubrovačkom Lapadu, svladali su domaći GOŠK Dubrovnik 1919 rezultatom 2:0. Naravno, tako su zadržali barjak lidera trećeligaškog juga, i dalje su jedini bez upisanog poraza, uz impresivnu gol razliku 24:6.

Marko Čagalj potvrđuje epitete ponajboljeg vratara lige, Abel Kalfić osmim pogotkom stigao je u izravnom nadmetanju Baldu Cicijelja, a joker s klupe, 19-godišnji Luciano Lovrić prvim ovosezonskim pogotkom, uz Čagljevu obranu penala, otvorio je put prema sedmoj pobjedi.


Marko Čagalj

Uvertira za ovaj županijski derbi i nije bila baš ružičasta iz kuta jadranaša. Mario Marić morao je pauzirati zbog kartona, Kordića, Primoraca i Nikolca zaustavile su ozljede. Nije se ništa htjelo riskirati s njima, bolje do kraja sanirati nego pogoršati stanje. S druge strane Dubrovčani su željeli prekinuti nepobjedivost Pločana i zaustaviti svoj negativni niz od tri poraza. Imali su prednost svog terena, ne baš dojmljivog, ali na drugoj strani stigli su karakterni momci s ušća Neretve i pomutili im planove.

Po tko zna koji puta potvrdila se teza da momčad, momčadska igra može sve, a jadranaši to potvrđuju iz kola u kola, nije bitno tko je na terenu, već zajednički cilj i želja.

Naravno, ne smije se zaboraviti kazna koja je stigla na adresa Jadrana LP uoči ovoga susreta. Taj podatak kao da ih je još više motivirao, proradio je inat pa s nova tri boda idu kući pjevajući.

– Prvo poluvrijeme li – la po teškom terenu, Čagi je obranio penal i to je diglo momke. U nastavku smo bili rastrčani, dominirali, baš su me ugodno iznenadili količinom trke nakon teškog susreta u srijedu protiv Neretve. To dobro izdanje potvrdili smo s dva gola, čestitke momcima za prikazano, pobijedila je momčad – sretan je bio po završetku susreta trener Oršulić.

Luciano Lovrić

Ukratko, iz prvog dijela vrijedi spomenuti 30.minutu i obranu jedanaesterca Marka Čaglja Baldu Cicijelju, do ovog kola usamljenom na vrhu liste strijelaca. Nastavak, dva pogotka jadranaša, pogodio je u 61.minuti mladi 19-godišnji Luciano Lovrić, koji je ušao početkom nastavka, a sve zaključio plavi devet Abel Kalfić u 90+2 minuti. Momčad je kapetanski predvodio Ivan Raič.

U korektnom nadmetanju tri žuta kartona domaćinima, Pločani bez opomene.

Abel Kalfić
Abel Kalfić

Jadran LP u Dubrovniku: Čagalj, Dulaj (od 79. Pijević), Krešić, Juračić (od 90. Antunović), Raič, Kalfić, Musulin, Paponja, Mi. Marić, Romić (od 88. Turudić), Krstičević (od 46. Lovrić). 1. JADRAN LP 10 7 3 0 24:6 24 boda

REZULTATI DANAŠNJI SUSRETA: GOŠK Dubrovnik 1919 – Jadran LP 0:2, Vodice – Zagora 1:3, Hrvace – OSK 0.1, Uskok – Zmaj (M) 1:2.

U sljedećem kolu u Ploče stiže Urania, uz taj susret jadranaši će biti bez gledatelja i protiv Hrvaca (13.kolo). (jv)

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci