Sport

3. Uskrsni stolnoteniski turnir u Pločama – Šutić prvi u veteranskoj, a Gašić u seniorskoj konkurenciji

U nedjelju je odigran 3. stolnoteniski Uskrsni turnir u organizaciji STK Ploče. Turnir se igrao u dvije kategorije, seniori i veterani. U veteranskoj konkurenciji nastupilo je devet igrača, a u seniorskoj 18 igrača. Veterani su bili podijeljeni u dvije skupine, a seniori u četiri. Veteranski turnir uvjerljivo je osvojio Zoran Šutić koji je u finalu nadigrao Ivana Čuljka rezultatom 3:0 u setovima. Treće mjesto pripalo je Mili Erešu i Dušku Nikolcu.

Puno zanimljivije i neizvjesnije bilo je u seniorskoj konkurenciji. Nekoliko sjajnih igrača, predvođenih metkovskom trojkom (Gašić, Šetka i Klobučić) unijeli su dodatnu napetost u turnir. Nastupio je i vrlo dobri Marko Gojačić iz STK Brotnjo Čitluk, dok su ponovno dobri bili pločanski igrači Nikola Vlahović, Zoran Šutić i Orlando Glamuzina.

U Četvrtfinalu su igrali Jure Šetka – Mario Klobučić, Karlo Gašić – Marko Gojačić, Nikola Vlahović – Duje Vuletić te Zoran Šutić i Orlando Glamuzina. U polufinalu su se sastali Jure Šetka i Karlo Gašić te s druge strane Nikola Vlahović i Orlando Glamuzina.


U velikom finalu snage su ponovno odmjerili Vlahović i Gašić, a koliko je bilo neizvjesno pokazuje podatak da se pobjednik saznao tek u petom setu. Gašić je vodio 1:0 pa 2:1 te na kraju pobijedio 3:2. U petom, odlučujućem setu, Vlahović je imao vodstvo od 9:7, ali tada servu zapucava u mrežu i vraća Gašića u igru. Mladi Gašić iskoristio je pogrešku Vlahoviću i na kraju uspio mirno privesti set kraju i pobijediti 11:9 i tako obraniti naslov prvaka od prošle godine.

STK Ploče zahvaljuje svim igračima koji su došli na turnir te se vodstvo kluba još jednom ispričava svima što se malo kasnilo jer veterani nisu počeli na vrijeme.
STK Ploče čestita najboljim igračima iz veteranske i seniorske konkurencije na osvojenim peharima.

VETERANI:
1. ZORAN ŠUTIĆ
2. IVAN ČULJAK
3. MILE EREŠ i DUŠKO NIKOLAC

SENIORI:
1. KARLO GAŠIĆ
2. NIKOLA VLAHOVIĆ
3. ORLANDO GLAMUZINA i JURE ŠETKA

Tekst i fotografije: STK Ploče