Sport

3. HNL-jug: Jadran LP – Val 1:0

Prije početka utakmice minutom šutnje odana je posljednja počast Vladimiru Kišu dugogodišnjem igraču Jadrana LP.

Od prvog sučevog znaka Jadranaši su silovito i motivirano krenuli prema protivničkim vratima, gdje im je u mnogome tijekom cijelog susreta akcije ometao vjetar. Gostujuća momčad djelovala je u tim trenutcima anemično i bez ideje. Prvu priliku za domaćine ima Marinović u 17. minuti, kad je sa svega 5 metara umjesto u mrežu loptu poslao preko gola. Redaju se još pokušaji Barbira, Primorca, Paponje i Martina Musulina, ali rezultat se ne mijenja te se na odmor odlazi sa nepopularnim rezultatom 0:0.

Drugo poluvrijeme je otvorenije i dinamičnije, igra se između dva kaznena prostora, gdje je mladi sastav gostiju bez ideje. U 53. minuti iz slobodnog udarca zaprijetili su domaći, kada je s više od 20 metara Barbir zagrijao dlanove vratara Ljubića, zatim prilika Primorca koju minutu kasnije, ali i dalje se igra bez pogodaka. Tada trener Pločana vuče dva dobra poteza i zamjenom igrača ubrzava protok lopte do protivničkih vrata, u 72. minuti pokušava Marko Musulin, ali lopta odlazi preko gola, zatim Kraljevićeva lopta isto tako odlazi pored vratiju. U prvom kontaktu s loptom samo deset minuta nakon ulaska “stari lisac” Alen Družijanić našao se u prigodnoj prilici i zatresao mrežu gostiju i doveo domaćine u vodstvo 1:0, kojim rezultatom je utakmica i završila. Zanimljivo da je gostujuća momčad tijekom cijelog susreta imala samo jednu izrađenu i zrelu priliku, u 39. minuti susreta, kada je Josip-Šime Pedišić iskosa s nekih 7-8 metara snažno udario po lopti, ali na mjestu je bio sigurni vratar Josip Ljubičić i otklonio opasnost.


PLOČE, Gradski stadion Jadranovo. Gledatelja 150. Sudac: Jerolim Čulina. Pomoćnici: Z. Sinovčić i Š. Žilić

STRIJELAC: 1:0 – Družijanić (80)

JADRAN LP: Ljubičić, Petrović, Kraljević, Barbir, Raič, Primorac, Paponja, Martin Musulin, Marinović (od 70. Družijanić), Šutić-Galić (od 87. A. Musulin), Kalfić (od 57. Marko Musulin). Trener: Goran Proleta.

VAL: Ljubić, Karamarko, Šuman, Bauk, Pedišić (od 84. Kordić), Čaćić, Čeko, Udovičić (od 74. Frigan), Božinović, Pezo, Vojković. Trener: Ante Milić.

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Raič.

Pripremio: Sana