Sport

22. VETERANSKO PRVENSTVO HRVATSKE HNS-A Svi putevi vode u Metković – 3 terena, 24 momčadi od čega 6 iz naše županije

Opet je grad Metković domaćin prvenstva veterana Hrvatskog nogometnog saveza, prije tri godine dvoranskog (5+1), a sad će se igrati veliki nogomet, i to na terenima gradskih nogometnih klubova, na dva terena Neretve (drugi je s umjetnom travom) te jednom terenu ONK Metković.

U tri dana, od 30. rujna do 2. listopada, 24 momčadi će igrati za pobjednika 22. prvenstva. Odigrat će se ukupno 40 utakmica. Osam je skupina, u svakoj su po tri sastava. Po dva najbolja će u osminu finala. Od tad nema više popravnog. Branitelj naslova je Jadran Poreč.

Natjecanje po skupinama počinje u petak, 30. rujna u 16 sati, a završava u subotu, 1. listopada u 12 sati. Utakmice osmine finala i četvrtfinala na rasporedu su također u subotu, dok se u nedjelju, 2. listopada igra na dva terena Neretve polufinala od 10 sati, a zatim utakmice za treće mjesto i finale od 11.45 sati.


Dubrovačko-neretvanska županija ima šest svojih predstavnika. Konavljanin je u skupini ‘A‘ s Trnavom (Goričan) i Zagorecom (Krapina), u skupini ‘B‘ je GOŠK Dubrovnik Veteran ‘79, a suparnici su mu Svačić iz Brodskog Stupnika i doprvak Sava Strmec. Neretva je u skupini ‘C‘ sa Sabunjarom (Privlaka) i Naprijed (Cirkovljan), Župa dubrovačka je u skupini ‘D‘ s Mostanje (Karlovac) i Veterani Zaprešić, Jadran Luka Ploče je u skupini ‘F‘ u kojoj su još Jaska Vinogradar (Jastrebarsko) i Rudar (Mihovljan), a VHNK Dubrovnik u skupini ‘H‘ sa Špansko Mark Bau (Zagreb) i Radoboj.

U skupini ‘E‘ su Standard (Nova Šarovka), Moslavina (Kutina) i Dugopolje, a u skupini ‘G‘ Dilj (Vinkovci), Velebit (Benkovac) i GOŠK (Kaštel Gomilica).

Piše Tonči Vlašić/Dubrovački vjesnik

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci