Sport

20.KOLO 1. HRL(Ž): Dalmatinka neopterećeno u Bjelovar

Subotnjim susretom (17 sati) u Bjelovaru između istoimenog domaćina i naše Dalmatinke zaključit će se 20.kolo prvoligaške konkurencije.

Naime, većina susreta ovog kola odigrani su u srijedu, neki i ranije, a dogovorom klubova eto ovo će biti posljednji. Razlog jednostavan, slijedi stanka zbog reprezentativnih akcija do 30.ožujka. Odmah po završetku susreta u Bjelovaru trener Ivan Jerković, te Petra Marinović, Lana Jarak i Ema Barbir idu na okupljanje juniorske reprezentacije (Zagreb, pa dalje). Da se išlo u srijedu u Bjelovar bio bi to dvostruki trošak i štrapac, sve razumno dogovoreno.

U prvom dijelu prvenstva u Pločama Bjelovar je slavio rezultatom 22:21, Dalmatinka je veći dio susreta bila u prednosti, u samoj završnici ispustila je +3, gošće to kaznile i osvojile bodove. Bilo je to kvalitetno nadmetanje, a evo što očekuje trener Jerković od novog sučeljavanja s ekipom koja je trenutno četvrta:


– Bez ikakvog pritiska putujemo u Bjelovar, pobjedom protiv Osijeka mi smo ispunili svoj bodovni cilj. Do kraja igramo za prestiž, pa što bude. Bjelovar je iznimno kvalitetna ekipa, nadigravat ćemo se koliko možemo pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti.

Sastav bi trebao biti kompletan osim Marije Radoš koja je odlučila prestati igrati.

20.KOLO 1 HRL: KOPRIVNICA Podravka Vegeta – Split 2010 31:22 (igrano u Splitu), OSIJEK Osijek – Umag 33:33, SESVETE Sesvete AP – Murvica 32:20, ZAGREB Trešnjevka – Zrinski 32:36, RIJEKA Zamet – Koka 0:10, BJELOVAR Bjelovar – Dalmatinka, Lokomotiva slobodna.

U 21.kolu, 30.ožujka, Dalmatinka je domaćin varaždinskoj Koki.

Tekst i foto: Jurica Vukojević