Sport

2. Županijski lovno-kinološki kup Sveti Hubert – Bogunović treći!

U Konavoskom polju održan je 04.09.2014. drugi županijski lovno-kinološki kup “Sveti Hubert”. Kao i lani domaćin ove priredbe bilo je LD “Konavle”, a organizator Lovački savez Dubrovačko-neretvanske županije.

Za ovu prigodu nabavljeno je i u lovište ispušteno 40 muških fazana. Lovno-kinološki suci HLS-a Branimir Šakić, Mario Radić i Nikša Vrhovac imali su dosta težak zadatak praćenja rada lovaca i njihovih vjernih pomagača – pasa ptičara. Po djelomično oblačnom, ali vrlo toplom vremenu nastupilo je ukupno 9 natjecatelja iz 5 lovačkih udruga.

Najbolji rezultat (75 bodova) ostvario je Ivo Miloslavić iz LD “Župa” – Mandaljena sa svojim engleskim seterom Akselom. Drugo mjesto (58 bodova)zauzeo je Nikša Miloslavić iz iste lovačke udruge sa svojom kratkodlakom njemačkom ptičarkom Inom Sutlom.


Na treće mjesto (56 bodova) plasirao se naš sugrađanin, Nedjeljko Bogunović iz LD “Vranjak” Ploče sa svojim oštrodlakim njemačkim ptičarom Gromom. Nedjeljko je tako ponovio prošlogodišnji uspjeh gdje je također zauzeo odličnu treću poziciju.

Sva trojica su nagrađena pokalima koje im je uručio predsjednik LSŽ Matko Knežić. Odlukom sudačkog povjerenstva samo prvoplasirani lovac i pas će predstavljati LSŽ na državnom lovno-kinološkom kupu “Sveti Hubert”, koji će se uskoro održati u Viljevu kod Donjeg Miholjca.

 

bogunović