Sport

14. kolo 1. ŽNL-DNŽ: Prvo proljetno kolo u znaku zime i odgoda

Danas su se prema rasporedu trebali odigrati susreti 14. kola 1. ŽNL Dubrovačko-neretvanske. Međutim, odigrana su samo dva. Preostalih pet je odgođeno, dogovorom klubova s povjerenikom natjecanja Ivanom Medakom, zbog zimskih i snježnih uvjeta, koji su zavladali većim dijelom županije. Igralo se u Metkoviću i Krvavcu, po hladnom i vjetrovitom vremenu, Neretva je Iza Vage visoko slavila protiv Konavljanina (5:0), dok je Maestral na svom Limanu poražen od Slavena (Gruda) rezultatom 0:1.

Neretva je potvrdila ulogu favorita, napunila mrežu gostiju iz Ćilipa i sa susretom više došla na samo bod zaostatka za vodećim Gusarom. Za Metkovce su pogađali Jerković, Raguž, Batinović, Marić i Tomac. Novim, 14. pogotkom, Ante Batinović sada je usamljen na vrhu tablice strijelaca.

Maestral, kojem je svaki bod važan u borbi za opstanak, ostao je praznih ruku pred svojim navijačima, a s(p)retni Ivanković presudio im je u 83. minuti i trobod ode na Grudu.


Tako su prvo proljetno kolo obilježile odgode, mogli bi ga nazvati pravim zimskim kolom. Derbi Župe dubrovačke i Gusara odigrat će se 7. ožujka (srijeda), dok će se preostala četiri (Orebić – Žrnovo, Hajduk 1932 – Omladinac, Croatia – ONK Metković, Jadran 1929 – Grk) dogovorom klubova odigrati najkasnije do 31. ožujka.

U naslovnici je slika s jednog od prijašnjih susreta Maestrala i Slavena u Krvavcu.

Tekst i foto: Jurica Vukojević