Sport

14. KOLO 1. HRL (Ž): DALMATINKA GOST ZRINSKOG

U subotu je na rasporedu 14.kolo prvoligaške konkurencije rukometašica, prvo kolo drugog dijela natjecanja, a Dalmatinka će put Čakovca, na megdan suparnicama iz Zrinskog. Susret se igra s početkom u 19 sati i bit će to nadmetanje prvih susjeda na tablici, Dalmatinka je šesta a Zrinski sedmi, Pločanke imaju bod više (14) od svog subotnjeg domaćina. Na otvaranju povratničke prvoligaške sezone Dalmatinka je na svom parketu slavila rezultatom 20:17 (11:7), pobjeda je to koja je označila početak jedne iznimno uspješne berbe bodova. Prva u nizu od ukupno sedam pobjeda, u dobrom kolektivnom izdanju napad su tada predvodile Renata Vladimir i Anđela Zelić sa po 6 pogodaka, a obranu je nosila kapetanica Andrijana Vlatka Jelčić sa 13 obrana.

Sada slijedi nova priča, Zrinski ima prednost domaćeg parketa, igrački je jači u odnosu na prvi susret i bilježi niz od nekoliko uspješnih nastupa. Reklo bi se da su trenutno u boljoj formi. Dalmatinka bi trebala biti kompletna i prva im je želja odigrati najbolje što mogu u ovom trenutku, bez opterećenja konačnim ishodom. Vrijedi se potruditi, pružiti maksimum, pa što bude na kraju kako kaže trener Ivan Jerković.

Uvod u ovo prvo kolo drugog dijela prvenstva bio je u utorak odigran u Zagrebu veliki derbi cijelog natjecanja između Lokomotive i Podravka Vegete. Rezultatom 24:22 slavile su lokosice i sada su usamljene na vrhu kao jedini sastav s maksimalnim bodovnim učinkom. Velike zasluge za ovu pobjedu idu i na adresu naše Pločanke, reprezentativne golmanice Tee Pijević. O prvaku će očito odlučivati susret drugog dijela u Koprivnici, za sada Lokomotiva ima značajnu prednost.


RASPORED 14. KOLA 1 HRL (Ž): ZAGREB Trešnjevka – Koka 23:26 (unaprijed odigrano zbog obveza Koke u Europi – Bjelorusija), RIJEKA Zamet – Sesvete Agroproteinka, KOPRIVNICA Podravka Vegeta – Osijek, ZAGREB Lokomotiva – Bjelovar, SPLIT Split 2010 – Murvica, ČAKOVEC Zrinski – Dalmatinka, Umag slobodan.

Tekst i foto: Jurica Vukojević (sastavi Dalmatinke i Zrinskog s prvog susreta u Pločama 15.rujna 2018.)

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci