Sport

Hajduk 98. klub na svijetu, Šibenik 728., a Jadran i Zagora?

Popularna statistička i analitička kuća Opta tjedno objavljuje listu najjačih nogometnih klubova na svijetu. Više od 13,500 klubova svijeta uključeno je u njihovu analizu gdje procjenjuju snagu nogometnih klubovima kroz razne analitičke parametre, a na vrhu te liste se nalazi Manchester City. Drugi je Bayern, treći Napoli, četvrti Real Madrid, a top pet zatvara Liverpool.

Što se tiče hrvatskih klubova, najbolje plasiran je Dinamo koji je na 58. mjestu, Hajduk je 98. a Šibenik koji je deseti među hrvatskim klubovima je na globalnoj ljestvici na 728. mjestu. Treći dalmatinski klub je Solin koji je 19. u Hrvatskoj, a 2768. na globalnoj razini.

Četvrti dalmatinski klub je Jadran iz Ploča, lider Druge NL je u top 3000 svjetskih klubova, blizu njih je Dugopolje na 3060. mjestu. Lider 3. NL jug, Zagora je na 33. mjestu u Hrvatskoj te na 3885. mjestu u svijetu, ispred Zadra i Hrvaca.


Piše: Ivica Jakelić/Dalmatinskinogomet.hr

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci