Sport

1. ŽNL,16.KOLO Derbi na Pržini: Respekt gostima, pobjeda nama

Derbi, najzanimljiviji susret ovoga kola igrat će se na kominskoj Pržini gdje domaći drugoplasirani Gusar dočekuje stare supanike iz Grude, petoplasirani Slaven. Žuti imaju četiri boda više od crvenih, u planu im je uzvrat za jesenski minimalni poraz i ostanak u pratnji lidera Croatije.

Od ostalih susreta vrijedi istaknuti susjedski, pelješki derbi u Orebiću, kapetanima u goste stiže Grk. Konavljanin će testirati mogućnosti Metković u ostanku borbe za vrh, Sokol traži novu pobjedu za bijeg sa začelja a Župa dubrovačka apsolutni je favorit protiv Hajduka 1932 kao i Croatia na strani kod ŠD Smokvice.

Osokoljeni zasluženo osvojenim bodom u derbiju prošlog kola na gostovanju kod vodeće Croatije žuti trenera Mustapića maksimalno koncentrirano okreću se novom izazovu. Na Pržinu stiže stari suparnik Slaven i to je pravi derbi 16.kola.


Žuta podmornica pomalo kompletira posadu i protiv crvenih s Grude nedostajat će jedino ozlijeđeni Josip Žderić. Želja je potvrda boda iz Gabrila uz novi trobod.

– Idemo odraditi ovo nadmetanje kako treba, pobjeda neće doći sama od sebe, valja nam se dobro potruditi za uspješan uzvrat za poraz iz prvog dijela. Svaki susret nosi neku posebnost, respektiramo Slaven ali vjerujemo u naše slavlje – kratko će trener žutih Pavo Mustapić.

Fotografije su s prijašnjeg susreta Gusara i Slavena u Kominu (snimio: Jurica Vukojević)

RASPORED 16.KOLA (nedjelja, 7.travnja u 16,30 sati): ŠS Smokvica – Croatia, Orebić – Grk, Župa dubrovačka – Hajduk 1932, Sokol – Žrnovo, Konavljanin – Metković, Gusar – Slaven.

Jurica Vukojević

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci