Sport

1. ŽNL Dubrovačko-neretvanska, 14.kolo: “Žuti” prorijeđenih redova, Orebić testira Croatiju

Domaćom pobjedom protiv Orebića kominski gusari vratili su se na drugo mjesto. Igra nije bila baš dojmljiva, međutim upisani su važni bodovi. Žutima sada slijede dva teška gostovanja, Smokvica pa lider Croatia.

Trener Pavo Mustapić muku muči kako sastaviti početnu postavu, i dalje je puno upitnika što zbog ozljeda (D. Dodig, N. Medak) što zbog drugih obveza (S. Vlahović, J. Parmać).

– Zaista ne znam tko će sve na put za Smokvicu, ali što je tu je, to je naša realnost. Valja nam skupit glave i maksimalno koncentrirano ući u nadmetanje. Idemo pokušati nešto osvojit u slijedeća dva nastupa na strani, nakon toga vjerujem da ćemo se kompletirati i osvajati bodove kako na svojoj Pržini tako i u gostima – govori trener Mustapić.


Nakon dva proljetna kola Croatia, jesenski prvak, povećala je bodovnu prednost i sada je čeka pravi test na gostovanju kod Orebića, koji je pak upisao dva poraza. Ova dionica donosi dva derbija momčadi sa začelja, te sraz suparnika iz gornjeg dijela redoslijeda u Čibači.

Posljednji Sokol će protiv Grka tražiti potvrdu bodova iz nadmetanja sa Slavenom a Konavljanin ima prednost domaćeg terena protiv susjeda na tablici velolučkog Hajduka. Za ostanak u utrci za prvim mjestom Župi dubrovačkoj igra samo puni plijen protiv Slavena. Iako je Žrnovo u pozitivnom nizu Metković je apsolutni favorit na svom igralištu. Drugoplasirane, još uvijek nekompletne gusare čeka teško gostovanje kod ŠD Smokvica.

RASPORED 14.KOLA (nedjelja 24.ožujka u 15,30 sati): ŠD Smokvica – Gusar, Orebić – Croatia, Župa dubrovačka – Slaven, Sokol – Grk, Konavljanin – Hajduk 1932, Metković – Žrnovo.

Jurica Vukojević